Siv Bertelsen fik 2 x DM sølv i Hvidovre

Siv Bertelsen til Sdr.Omme Løbet 2022 - Arkivfoto: René Lind Gammelmark

Siv Bertelsen fik to DM sølvmedaljer i weekendens ungdomsmesterskaber i Atletik 

Efter et sportsligt mislykket år på efterskole fik Grindsted-løberen Siv Bertelsen, 16, delvis revanche ved weekendens danske ungdomsmesterskaber i atletik på Hvidovre Stadion.

Ganske vist måtte Siv for første gang vende hjem uden guld efter debuten for tre år siden, hvor hun på samme stadion fik sit gennembrud som blot 13-årig med et flot dansk mesterskab på 800 m. for 14-15 årige. Til gengæld hentede hun to stensikre sølvmedaljer på sine to favoritdistancer, 800 m. og 1.500 m. hos de 16-17 årige, efter blot få ugers kvalitetstræning hjemme i Grindsted og med kammeraterne i Kolding.

Især 1.500 m. pegede på fremgang for Siv, der i fjor som blot 15-årig løb en flot semifinale ved EM i U18 i som den yngste af samtlige næsten 1.000 atleter ved mesterskaberne i Israel. I Hvidovre sluttede hun efter et meget moderat udgangstempo ni sekunder langsommere end sit bedste, men trods alt kun fire sekunder efter vinderen hos de 16-17 årige og satte årsbedste med to sekunder i tiden 4.47,35 min.

Sølv blev det også på 800 m. Her var hun ganske vist 0,72 s. fra sit årsbedste med tiden 2.20,12 min., men til gengæld kun et godt et sekund fra guldet.

Allerede onsdag, prøver Siv igen at sætte årsbedste på sin tredje distance, denne gang på 3.000 m. ved regionsstævnet i Vejle skriver AK Heden i en pressemeddelelse.