Jeppe og Jessica skal være med til at fejre H.K.H. Prins Christians fødselsdag

Jeppe og JessicaUngekomitéen var sammensat for at udvælge to 18-årige deltagere fra Billund Kommune, til H.K.H. Prins Christians føselsdagsgallataffel på Christiansborg slot. Fra venstre Emilia Flugt, Anette Hansen, Rosaline Kirketerp-Møller, Alexandra Serafine Rosenberg, Hakim Anwari og Monish Thirumalalagan - PR-Foto: Billund Kommune

Jeppe og Jessica var de to unge fra Billund Kommune der blev udvalgt til at deltage i H.K.H. Prins Chrstians fødselsdag

Det var to meget overraskede 18-årige, der onsdag aften blev ringet op af Billund Kommunes ungekomité, som var stiftet til at udvælge de to heldige fødselsdagsdeltagere.

Udvælgelsen af de 18-årige skete på baggrund af motiverede ansøgninger, som blev vurderet af de unge i komitéen, der alle er uden for den aldersmæssige målgruppe. Debatten forløb over næsten tre timer, hvor en stak af forskelligartede ansøgninger blev vendt og drejet.

Bunken bød på alt fra videoklip til digte, eventyr, Q&A og personlige små fortællinger, og det var særligt ansøgernes fokus på hjemstavnen, kreativitet og tydelige personlige træk og motivation, som fangede ungekomitéens deltagere.

 

Jeppe og Jessica sendes afsted

Ungekomitéen har valgt at sende Jeppe Klitgaard fra Billund og Jessica Nicole Pedersen fra Sønder Omme afsted til fødselsdagen.

– Først og fremmest skal der lyde en stor tak både til de unge mennesker, der sendte en personlig ansøgning og ikke mindst til ungekomitéen for jeres engagement i forbindelse med udvælgelsen. Stort tillykke til Jeppe og Jessica. Jeg håber, I får en fantastisk oplevelse på slottet, siger Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune.

Ungekomitéen valgte Jeppe og Jessica på baggrund af deres besvarelse af spørgsmålene ”hvorfor er det netop dig, som skal deltage i fødselsdags-gallataffelet fra Billund Kommune?” og ”hvad vil du – hvis du kunne vælge helt frit – tage med i gave til Prins Christian, som repræsenterer enten dig selv eller Billund Kommune?”.

En anekdote fra Jeppes barndom og et kreativt gaveforslag gjorde udslaget
I sin ansøgning fortalte Jeppe Klitgaard en anekdote, fra da han var omtrent 10 år gammel, hvor han i skolen skrev en fortælling om en dengang ny skulptur på Billunds Skulptursti – et fabeldyr kreeret af prinsens afdøde farfar, Prins Henrik.

Fortællingen endte med at indbringe Jeppe Klitgaard sejren i en konkurrence, hvor han blandt andet modtog en signeret bog om Prins Henriks kunstværker. Historien står som et vigtigt minde for ham, fortæller han i ansøgningen, og at blive den heldige deltager til Prins Christians 18-års fødselsdag ville være lige så specielt.

Bindeleddet til valg af gave var et særligt kreativt indspark. Her foreslog Jeppe Klitgaard at genskabe skulpturen af fabeldyret i Lego – for både at repræsentere sin egen fortælling og Billund Kommune samt give Prinsen et anderledes minde om sin farfar.

Jeppe og Jessica

Jeppe Klitgaard fra Billund blev én af de to heldige 18-årige, som skal til H.K.H. Prins Christians fødselsdag – Privatfoto

Jessicas frivillige arbejde og forslag til collage gjorde udslaget

Ved valget af Jessica Nicole Pedersen, som netop når at fylde 18 år fem dage inden Prins Christian, lagde komitéen særligt vægt på, at hun i ansøgningen fortalte om sit frivillige engagement i etableringen af kommunens Unge- og Kulturhus. Her er hun blandt andet med til at arrangere koncerter og gøre stedet kreativt og levende.

Som gave foreslog Jessica Nicole Pedersen at tage en masse fotografier i hele Billund Kommune, som hun ville sammensætte som en collage, der former prinsens portræt.

Jeppe og Jessica

Jessica Nicole Pedersen fra Sønder Omme blev én af de to heldige 18-årige, som skal til H.K.H. Prins Christians fødselsdag. – Privatfoto

Bred repræsentation fra hele kommunen

Det er ikke kun de to udvalgte, der repræsenterer forskellige dele af kommunen. Blandt medlemmerne af ungekomitéen var der geografisk repræsentation fra henholdsvis Billund, Grindsted og Sønder Omme. Derudover repræsenterer de forskellige uddannelsesbaggrunde fra Grindsted Gymnasie- & Erhvervsskole, Syddansk Erhvervsskole og 10. klassecenter, FGU Trekanten, ISB – Den Internationale Skole i Billund og HHX.

 

Ingen af de seks komitémedlemmer kendte ansøgerne.

Søndag den 15. oktober skal de to udvalgte deltagere til H.K.H. Prins Christians 18-års Fødselsdagsgallataffel på Christiansborg Slot, sammen med to 18-årige deltagere fra hver af landets 98 kommuner samt Færøerne og Grønland og en række 18-årige kulturpersonligheder.

Kontaktoplysninger på de to udvalgte deltagere samt ungekomité kan udleveres for opfølgende spørgsmål og pressedækning. Kontakt kommunikationskonsulent i Billund Kommune Nanna Cecilie Madsen på nce@billund.dk