U16 pigerne spillede fodboldlandskamp på stadion i Billund

Foto: Hans Jørgen Kristensen

Fredag kl. 11.30 spillede U16 foldboldlandsholdet kamp mod Schweiz på stadion i Billund.

Inden kampen var der en række fodboldaktiviteter for lokale skolebørn med DBU Instruktører fra kl. ca. 9.30. I pausen var der straffesparkskonkurrence.

Billund Kommune havde inviteret skoler, børnehaver og dagplejere til at komme og se kampen. På forhånd havde kommunen fået besked på at der kom knap 300 børn for at se kampen og mellem 70 og 100 børn der skulle være med til at lave fodboldaktiviteter forud for kampen fortæller Kristina Wagner Hansen fra Billund Kommune. Det var skolebørn fra bl.a. 4. og 7. årgang fra BillundSkolen og 4. årgang fra den internationale skole i Billund der var med til fodboldaktiviteterne.

Som en del af velfærdsalliancen mellem DBU og Billund Kommune, vil en række af DBU’s ungdomslandskampe blive spillet i kommunen.  

Formålet med samarbejdet, er at styrke børns – og unges interesse for og deltage i idræt. Der tages udgangspunkt i leg, kreavitet og bevælgelse. Velfærdsalliancen har fokus på forskellige fodboldeventes på tværs, DBU’s Børneklub, samt målrettede skole- og foreningsindsatser.

Det var flot fodbold – kampen blev afgjort ved straffespark, da kampen sluttede 1-1.
Schweiz vandt straffespark konkurrencen.

Der var gratis adgang, og mange var mødt op på stadion

Fotograf Hans Jørgen Kristensen var forbi stadion og herunder kan du se de mange billeder han tog (klik på billederne for at se dem i stor størrelse).