Verdens børn og unge tager kontrol over ny teknologi for at blive hørt

tager kontrol over ny teknologiPR-Foto: CoC

Children’s General Assembly 2023  – Verdens børn og unge tager kontrol over ny teknologi for at blive hørt

 

Fra den 19. til den 21. september mødes 80 børn og unge med 50 forskellige nationaliteter i Børnenes Hovedstad – Billund til Children’s General Assembly Summit 2023. I år vil verdens børn tage kontrol over ny teknologi for at gøre deres fælles stemme endnu stærkere. Dette sker ved brug af en unik digital avatar kaldet Uni, som med AI er skabt ved en sammensmeltning af 80 børn og unges ansigter og stemmer.

 

80 deltagere

I hjertet af Danmark samles 80 børn og unge med vidt forskellige nationaliteter fra 10-17 år for tredje år i træk, når Capital of Children organiserer Children’s General Assembly Summit 2023 i Billund. I år vil deres fælles stemme blive forstærket af en unik digital avatar, Uni, som er skabt som en sammensmeltning af ansigter og stemmer fra de 80 deltagere ved dette års September Summit skriver CoC i en pressemeddelelse.

Uni er et vidnesbyrd på ungdommens sammenhold og delte vision for fremtiden. Den symboliserer den kollektive styrke og de forhåbninger, som børn og unge fra alle verdenshjørner har, og ambitionen er, at brugen af ny teknologi og AI vil skabe en stærkere samlet stemme for de unge, der vil give endnu større genlyd.

“AI og ny teknologi er ofte op til diskussion – især med hensyn til dets indvirkning på børns udvikling. Men nu tager verdens børn og unge teknologien i egen hånd for at styrke deres stemme ift. globale udfordringer og skabelsen af en bedre fremtid, som de tror på”, siger Charlotte Sahl-Maden, Secretary General i Children’s General Assembly. Hun fortsætter:

“Det er tredje gang, at Children’s General Assembly finder sted, og selvom de to foregående år har været en succes, og vi er lykkedes med at få politikeres og verdenslederes opmærksomhed, bliver vi nødt til at gøre mere for at sikre, at børn og unges stemme bliver hørt. Vi tror på, at vi med Uni og dermed de unges inddragelse af teknologi samt AI skaber et bedre grundlag for, at deres stemme kommer endnu stærkere ud.”

 

Styrkelse af den næste generation: En optakt til FN’s Generalforsamling

Children’s General Assembly finder sted kort før FN’s Generalforsamling i New York og er derfor ifølge Billund Kommunes borgmester en stærk påmindelse om, at fremtiden tilhører de unge.

”Som hjemsted for Børnenes Hovedstad vi meget optaget af at lytte til vores børn, fordi vi tror på, at børn er mindst lige så kompetente som voksne. Et internationalt event som Børnenes Topmøde giver en scene, hvor børn har mulighed for at give deres kompetente svar på de problemer og udfordringer, vi tumler med i den store verden. Det er dem, der skal administrere de løsninger, som vi beslutter os for i dag, og derfor ser jeg meget frem til dette års topmøde, siger Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune. 

Det er de unge, der skal leve med konsekvenserne af de beslutninger, som verdensledere træffer, og de mener, at deres stemmer skal lyttes til, som det også fremgår af deltagernes manifest fra dette års Children’s General Assembly.

“Der er meget at gøre. Det gælder lige fra at fortsætte med at udvikle og udbrede uddannelse, fremme sundhed og sikkerhed til at forstærke børn og unges stemmer. Vi er ikke blot unge med en drøm; vi er skabende verdensborgere. Det er altafgørende, at voksne lytter til os. Vi forstår de udfordringer, vi står over for, og vi har gode ideer til, hvordan vi kan forbedre tingene. En investering i børn og unge i dag er en investering i en bedre verden i morgen. Sammen kan vi skabe en verden fuld af håb, harmoni og uendelige muligheder.”

tager kontrol over ny teknologi

PR-Foto: CoC

idékatalog med 40 specifikke idéer

De 80 børn og unge, der deltager i September Summit 2023, har siden marts deltaget i workshops og sessioner, hvor de gennem kreative øvelser, læring gennem leg og samskabelse har udarbejdet et manifest og et idékatalog. Manifestet vil blive læst op af Uni ved September Summit, og idekataloget indeholder 40 specifikke ideer til, hvordan nogle af verdens problemer kan løses ifølge deltagerne.

”Drevet af et stålfast engagement for at skabe forandring har verdens børn og unge nu en platform at stå på: Children’s General Assembly. Det er ikke blot en begivenhed, det er en bevægelse. Og de unge har konkrete og håndgribelige ideer, som vi arbejder døgnet rundt for at sikre ikke blot bliver hørt, men også når frem til verdensledernes skriveborde og bliver handlet på,” siger Charlotte Sahl-Madsen.

Alle materialer og resultater herunder manifestet, idékataloget og livestream fra September Summit vil blive overdraget direkte til Office of the Secretary-General’s Envoy on Youth med henblik på distribution til FN’s Generalforsamling. I forbindelse med sidste års Children’s General Assembly var deltagerne i direkte dialog med bl.a. den hollandske udenrigsminister Wopke Hoekstra og den sydafrikanske minister for social udvikling Lindiwe Zulu.

 

Om Uni

Uni er en digital Avatar skabt gennem en fælles indsats fra de 80 børn og unge, der deltager i Children’s General Assembly 2023. Et offline neuralt netværk har anvendt kunstig intelligens til at kombinere de unges ansigtstræk med stor opmærksomhed og fokus på at eliminere bias vedrørende race og køn. Ud fra dette blev Uni konstrueret som en 3D-model designet til high-fidelity motion capture. Unis stemmer er et resultat af at bearbejde deltagernes hjemmeoptagelser af deres stemmer til realistiske tekst-til-tale stemme emulatorer via kunstig intelligens. Specielle bestræbelser og hensyn er taget i forhold til at bevare de unges unikke accenter og intonation, hvilket også er grunden til, at Uni besidder mange skiftende stemmer frem for én. Uni fungerer som en stærk, flerstemmig fortaler for de unge, skabende verdensborgere i hele verden.

 

Om Children’s General Assembly 2023

Children’s General Assembly er skabt af organisationen Capital of Children og er støttet af en lang række samarbejdspartnere i Billund: Billund Kommune, The International School of Billund, LEGO Fonden, CoC Playful Minds, LEGO Group, Billund Lufthavn, LEGO House, WOW PARK, LEGOLAND, Lalandia, Drive Foundation, KIRKBI, Billund Handelsforening og AV Design.

Children’s General Assembly i Billund er en forsamling for unge fra hele verden. Til Children’s General Assembly vil børn og unge samarbejde om at udvikle et idekatalog med specifikke handlingsideer til at takle de problemer, verden står overfor. Dertil vil de udarbejde et manifest, der overleveres til verdens ledere i forbindelse med Children’s General Assembly Summit.