Røde Kors Grindsted’s Nørklepigers 40 års jubilæum

Privatfoto

Mandag den 18. september holdt Røde Kors Nørklepiger 40 års jubilæum på Mødestedet i Grindsted.

Der var lavet en flot udstilling af de flotte ting der strikkes.

Aktivitetsleder Karen Ostersen bød velkommen og fortalte lidt om nørklepigernes arbejde gennem årene 

Vi har den seneste år haft gang i pindene . Til jul sidste år blev der strikket huer, luffer og sokker i lange baner, som blev givet i julegave til børn hvis forældre havde søgt julehjælp.

Så brød krigen ud i Ukraine , det stoppede vores levering til Hviderusland, og hvad gør man så? 

Der var imellemtiden startet en cafe på Frivilligcenter Billund på Nymarksvej for flygtninge.

Vi kontaktede de medarbejdere der stod for det deromme, om de ikke troede, at de nye brugere kunne bruge noget af vores nørklestrik. De blev glade for alt det vi kom med, især de små dukker gjorde lykke hos børnene .

Vi har strikket 600 små julesokker til Ishøj Teater. De skal bruge til en forestilling om ensomhed for børn på hele Sjælland  fortæller Karen Ostersen. Dem er vi blevet færdige med og fået afleveret. De skulle bruge mellem 10.000-12.000 små julesokker. Så der er blevet strikket mange over hele landet.

Nu er vi i gang med at strikke julegaver til de Ukrainske og andre børn som kommer på Frivilligcenter Billund om torsdagen fortalte Karen Ostersen.

 

Derefter var det Projektleder Lene Knudtzen fra Røde Kors landskontor der fik ordet

Hun fortalte at der var to stedet i Danmark hvor nørkle var startet op for 40 år siden , men de kunne ikke finde ud af hvor den anden afdeling var.

Der er ca. 5.000 nørkler om at strikke ” hjælp der luner ”. Det store arbejde med strikkeriet er til gavn og luner godt for mange mennesker. Der er mange sårbare børn , asylansøgere og flygtninge , hjemløse som har brug for jeres strikkede tøj.

Bamserne som uddeles i danske fængsler. Som en hilsen til børnene og tilbud om hjælp til samtaler om den svære situation børnene står i. Det er bare med at finde kreativiteten frem til de mange som efterspørger jeres arbejde. Så i kan roligt forsætte med at strikke sagde hun. Et stort tillykke til jer samt tak for jeres indsats sluttede Lene Knudtzen.

 

Ask Bregnø vores formand takkede os for vores indsats og håbede at vi fortsat vil strikke da der jo stadig er brug for varme sokker og bluser.

Efter kaffen var der en lille overraskelse til nørklepigerne som tak for deres positive indstilling over for nye udfordringer, måske lidt tilbage holden i starten. De strikker flittig og har altid noget færdig strik med , når vi mødes den første mandag i måneden. De fik hver en Lyngby vandkaraffel som tak.

Det var en god og hyggelig eftermiddag sluttede Karen Ostersen. 

 

Privatfoto

Privatfoto

Privatfoto

Privatfoto

Privatfoto

Privatfoto

Privatfoto

Privatfoto

Privatfoto

Privatfoto

Privatfoto