Vorbasse Jagtforening vil gerne have flere yngre medlemmer

Foto: René Lind Gammelmark

Opdateret den 23. september kl.19.06

Vorbasse Jagtforening vil gerne have flere yngre medlemmer fortæller Preben Henriksen fra foreningen. 

 

En af tingene som der bliver brugt meget er lerdueskydning. – Det foregår på to baner ved jagtforeningens lokaler på Hovborgvej.

 

Krikandebanen !

En af banerne kaldes krikandebanen. Det er en skeet bane der er modificeret fordi vi ikke må have haglnedfald over volden forklarer Preben Henriksen fra Vorbasse Jagtforening – så vi skyder lavt. Det er en hurtig og svær bane. Vi har ikke haft nogen der har skudt fuldt hus på banen her.

Vi starter med at skyde en enkelt lerdue fra venstre, en enkelt lerdue fra højre, så kommer der en kanin (en lerdue der bliver afskudt på højkant red.).

Så skyder vi en dublet der krydser hinanden, hvorefter der kommer en kanin igen.

Der er 4 pladser. Der skydes til 6 duer på hver, hvorefter man skifter plads. På den måde får man alle vinkler med forklarer Preben Henriksen. Man kan godt have sin favorit standplads. 

 

Jordstrygertrap!

Her er højden også justeret med ned, så vi kalder den jordstryger Trap forklarer Preben Henriksen. Der er 5 standpladser. De skyder 5 skud på hver standplads, hvorefter de rokerer. Lerduen kommer i en vifte, og man ved ikke hvor den kommer på forhånd.

Hvis man står på plads 1, og den komme helt til venstre, så har man en ren side-lerdue. Den kan også flyve væk, så man skal skyde den bagfra. Det giver nogle gode og forskellige vinkler.

 

En lang sæson 

Der er juleskydning den 29. december kl. 9 hvor man kan tilmelde sig fælles morgen mad og det plejer at være rigtig hyggeligt. Vi skyder uanset vind og vejr forklarer Preben Henriksen der tilføjer at de plejer at købe klarsuppe med boller til middag denne dag.

Det er en god måde at komme ud og røre sig lidt efter juledagene.

Sæsonen starter en gang i april, der er lige 14 dages sommerferie lige omkring hvor der er Vorbasse Marked, og så skyder vi indtil omkring nu  (den 20. september 2023 var sidste gang inden juleskydningen red.).

 

Juleskydning den 29. december 2023 

Vorbasse Jagtforening holder den 29. december fra kl 9.00 hvor man kan bestille morgenmad. Skydningen starter fra kl. 10.00. Alle er velkommen også dem som ikke vil skyde fortæller Preben Henriksen

 

Sommersjov

Vorbasse Jagtforening var i 2023 med i Billund Kommunes Sommersjov for første gang, der var Sommerferieaktiviteter for børn i Billund Kommune.

Hos Vorbasse Jagtforening kunne man prøve kræfter med lerdueskydning. Vorbasse Jagtforening sørgede for at der var en instruktør der kunne forklare hvordan det foregik.  Det foregik mandage i ugerne 26, 28, 30, 31 og 32 fra kl. 17.00 til 20.00.   Det kostede 50 kr. at deltage og var for børn fra 6. klasse (12 år) og opefter.

Man kunne skyde efter 10 lerduer pr. person og vi havde nogle geværer der var kortet ned så børnene kunne bruge dem. Vi gentager det nok også næste år, men her bliver det om onsdagen når vi alligevel har træning forklarer Preben Henriksen. Så gør vi det 6 onsdage igen, hvis det bliver aktuelt.

Det var rigtig sjovt. Vi har sat det til 12 år, for så kan de fleste holde til det. Det skulle gerne være en succes for børnene.

Det har givet os alle mange sjove oplevelser fortæller Preben Henriksen. 

Vi vil gerne have flere unge med her ude, vi er vel mellem 80 og 100 medlemmer i Vorbasse Jagtforening.

Til dagens skydning var der 4 unge mænd der havde halvautomatiske våben med ude for at skyde lerduer med. Det er lidt specielle geværer, men de er sjove at skyde med.

 

Firmaarrangementer og polterabend

Der bliver holdt firmaarrangementer og polterabend, med mulighed for at skyde lerduer. Folk kommer her ud inden de begynder at feste for sikkerheden er meget vigtigt. øl og spiritus passer ikke sammen med skydevåben fortæller Preben Henriksen. 

Du kan læse mere om Vorbasse Jagtforening på deres facebookside

 

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark