Kristian Hansen bliver torsdag den 28. september 70 år

Kristian Hansen - Foto: René Lind Gammelmark

Kristian Hansen, Vorbasse bliver torsdag den 28. september 70 år. Kristian er et kendt ansigt i byen da han er født i Fitting, og altid boet i Vorbasse, dog afbrudt af militærtjeneste og et højskoleophold. Han er gift med sin kone Karin og bor på en lille nedlagt landejendom i udkanten af Vorbasse lige overfor Kirken.

Kristian er en aktiv mand, er bankuddannet og arbejdede indtil han som 65 årig gik på pension i den lokale sparekasse i Vorbasse og Hejnsvig efter 48 år.

I hans fritid har og er Kristian meget aktiv. Er formand for den lokale høreforening i Billund kommune, er kasserer i KFUM & K på distriktsplan, med Billunds Y’s Mens Club, kasserer i menighedsrådet for hørehæmmede vest for Storebælt, kasserer for alle høreforeninger i region Syddanmark, med i  saneringsudvalget i Billund Kommune samt gældsrådgiver på  Cafe Jydepotten, Grindsted, hvor han kan bruge sin uddannelse og prøve at få økonomisk trængte borgere ”På Fode Igen” som projektet hedder. 

i februar 2020 modtog Kristian ”Årets Frivillig Pris” fra Høreforeningen i Danmark. I december 2020 fik han ”Årets Skulderklap” i Vorbasse for sit lokale engagement.  

I februar 2023 fik han ”Årets Frivilligpris 2023” i Billund Kommune. Det skete på Jydepotten i Grindsted, hvor Kristian egentlig troede han skulle om for at hjælpe en borger med et økonomitjek. Kristian blev klogere for da han kom over til Caféen stod lederen, Niels M. Christensen udenfor på fortovet og tog i mod, og indenfor var der venner, familie og andre gæster fra de forskellige foreninger der var med til at fejre ham.

Torsdag er der kaffe på kanden fra kl. 9.30 til 13.00 på Kirkegade 16 i Vorbasse. Kristian holder ikke nogen fest, men indbyder til drengefødselsdag i hjemmet i små grupper. Kristians 4 børn og svigerbørn, smat de 11 børnebørn bliver budt til fødselsdag i Efterårsferien fortæller han