Sydtrafik sætter fokus på trafiksikkerheden

PR-Foto

Det kan være svært for buschaufførerne at få øje på passagererne på de mørke morgener, som er lige på trapperne. Derfor sætter Sydtrafik fokus på synlighed og uddeler gratis slå-om-reflekser i busserne fra mandag den 2. oktober.

 

LYS op for STOP!

Det gælder om at gøre sig så synlig som muligt, hvis du står og venter på bussen en mørk morgen. Selv ved gadebelysning kan man godt komme til at gemme sig i skyggerne, hvis man ikke gør noget for at stoppe bussen.

”Det er så ærgerligt, hvis bussen kommer til at køre forbi, fordi man ikke var synlig for chaufføren,” siger Louise Rasmussen, der er kommunikationskonsulent hos Sydtrafik. ”Derfor vil vi gerne fortælle vores passagerer, at de aktivt skal gøre sig synlige, når bussen er på vej.”

Det kan man blandt andet gøre med at bruge de reflekser, som uddeles i busserne fra mandag d. 2. oktober og så længe lager haves. De fleste har dog også et andet meget nyttigt værktøj i hånden allerede:

”Man kan med fordel bruge lommelygten på sin mobiltelefon til at signalere, at man vil med bussen, hvis man står og venter i mørke. Lys dog aldrig chaufføren direkte i øjnene, ” fortæller Louise Rasmussen i en pressemeddelelse.

Foto: Jakob Lønbæk Nygaard Christensen

Kampagnen fortsætter hen over efterårsferien og falder også sammen med årets Refleksdag, der ligger den 26. oktober.