To plejehjem i Billund Kommune er indstillet til prisen som ’Danmarks bedste plejehjem’

Danmarks Bedste PlejehjemOmme Centret og Filskov Friplejehjem er med i kapløbet om prisen som ’Danmarks bedste plejehjem’. Foto: Billund Kommune

Omme Centret og Filskov Friplejehjem er med i kapløbet om prisen som ’Danmarks bedste plejehjem’. Bag indstillingen står et lokalt medlem af Danske Seniorer, som kender plejehjemmene godt og synes, at de gør det rigtig godt

Danske Seniorers medlemmer har indstillet en række unikke plejehjem til prisen Danmarks bedste i 2023, og blandt de indstillede plejehjem er to placeret i Billund Kommune; nemlig Omme Centret og Filskov Friplejehjem.

”Jeg er stolt over, at to af vores lokale plejehjem er med i kapløbet om titlen som Danmarks bedste plejehjem. I kommunalbestyrelsen er vi optaget af rettidig velfærd, og jeg ved, at vores dygtige personale i plejehjemmene over hele kommunen gør, hvad de kan, for at sikre en rigtig god hverdag for vores ældre medborgere. Derfor er jeg meget glad for, at medlemmer af Danske Seniorer har lagt særligt mærke til det og valgt at indstille to af vores plejehjem til prisen. Uanset om vi vinder prisen eller ej, er det en indstilling, som vi kan være stolte af,” siger Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune.

Ifølge Danske Seniorer tydeliggør indstillingerne til ’Danmarks bedste plejehjem’ i høj grad, at der findes uendeligt mange engagerede og dygtige medarbejdere fordelt over hele landet, der hver dag gør deres allerbedste for, at beboerne skal have det godt skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.

Årets indstillinger har især fokus på mad og måltider. Og et plejehjem kan være indstillet på baggrund af maden, madens kvalitet, smag eller på baggrund af måltidet og rammen om måltidet, som også spiller en særlig rolle i at samle beboere, medarbejdere og pårørende. 

Plejecenterleder af Omme Centret, Linette Christensen, glæder sig meget over indstillingen og udtaler: 

”Vi er meget optaget af hjerterum, nærværende og høj faglighed i opgaveløsningen for vores fælles kerneopgave. Vi er kreative og legende i forhold til at finde muligheder sammen med vores beboere, og det gælder også omkring maden. Vi tilbyder dagligt frisklavet mad med smag og bid i fra vores eget køkken. Det er vigtigt for os, at måltiden er den gode stund, hvor roen får mulighed for at sænke sig over beboere og personale. Vi prioriterer, at maden serveres med omtanke og glæde – og at måltiderne er oplevelser, som udfordrer vores sanser,” siger Linette Christensen.

Lederen af Filskov Friplejehjem, Vibeke Andresen, glæder sig også meget over indstillingen og udtaler:

”Sammen med beboerne og de pårørende vil vi skabe et hjem, hvor det kan mærkes, at livet leves med respekt for den enkelte og med mulighed for fællesskab. Derfor tilbyder vi dejlig frisklavet mad fra eget køkken med egnsretter og menuforslag fra vores beboere. Vi spiser middagsmad i fællesskab i spisestuen med pæne borddekorationer fra årstiden, hvor beboerne har mulighed at mødes på tværs af huset. Samtidig er det vigtigt for os at skabe et hjemligt miljø, og derfor spiser medarbejderne med til måltiderne for at understøtte den gode relation til vores beboere”, lyder det fra Vibeke Andresen.

Inden længe vil Danske Seniorer nominere det bedste plejehjem i hver region. Listen præsenteres den 6. oktober og fra den 11. oktober kan alle, der har en e-mail, stemme på sin favorit.

 

Følgende plejehjem er indstillet i Region Syddanmark: 

•    Omme Centret, 7260
•    Filskov Friplejehjem, 7200
•    Betty Sørensen Parken, 7100
•    Blaabjerg Pleje- og aktivitetscenter, 6830
•    Friplejehjem Møllevangen, 6534
•    Gråsten Plejecenter, 6300
•    Hjørnegården Bredebro, 6261
•    Lindecentret, 6622
•    Marstal Ældrecenter, 5960
•    Plejehjemmet Lundtoft, 6650
•    Plejecenter Poghøj, 6840
•    Plejecenter Nørrevænget, 5854
•    Åparken Ældrecenter, 6670