Fokus på skærmbriller- Grindsted-optiker: Mange glemmer at passe på synet på jobbet

Fokus på skærmbrillerLouis Nielsen Grindsted ejes af chefoptiker Michael Eisig (billedet) og chefoptiker Janni Lind. De giver gratis synstest med sundhedstjek den 9.-22. oktober og rådgiver om alt fra skærmbriller til kontaktlinser. Pressefoto: Morten Degn

Næsten 60 procent af danskerne ved ikke, at lønmodtagere har ret til at få en skærmbrille betalt af arbejdspladsen, viser en ny undersøgelse.

Hos Louis Nielsen Grindsted møder chefoptiker Michael Eisig ofte kunder, som går rundt med gener, der kan afhjælpes med skærmbriller på jobbet. Den 9. til den 22. oktober kan du få en gratis synstest hos butikken

Er du en af de danskere, som hver dag arbejder ved en computerskærm, så har du ifølge Arbejdstilsynet ret til at få en skærmbrille betalt af din arbejdsgiver. Den regel kender langt fra alle dog til.

I en rundspørge, som Voxmeter har lavet for Louis Nielsen, svarer 59 procent af de adspurgte, at de ikke var klar over, at skærmbriller til jobbet er en ret for lønmodtagere, som arbejder regelmæssigt og længerevarende ved en skærm.

 

Hos Louis Nielsen i Grindsted møder chefoptiker Michael Eisig og kollegerne også jævnligt kunder, som oplever gener ved skærmarbejde såsom hovedpine og trætte øjne. Ud over generne er fællesnævneren ofte, at kunderne ikke er klar over, at de har ret til at få en synstest og eventuel skærmbrille betalt af deres arbejdsgiver.

 

Hovedpine og nakkesmerter

Behovet for en brille til at se skærmen og ting på skrivebordet skarpt er dog helt almindeligt og opstår hos rigtig mange med skærmarbejde. Det forklarer Anders Lindby, som er glasspecialist hos Louis Nielsen:

– Hvis du har svært ved at se skærmen skarpt på jobbet, kan det gå ud over din koncentrationsevne og give smerter i hoved og nakke. Bruger du en almindelig flerstyrkebrille til computerarbejde, kan det give nakkesmerter, fordi du læner nakken bagover for at se gennem læsefeltet. Her kan en skærmbrille være den ideelle løsning, fordi glasset er præcist tilpasset til afstanden hen til skærmen, siger han.

 

I oktober sætter Louis Nielsen Grindsted særligt fokus på at passe på synet på jobbet, da det er temaet for dette års Synets Dag 12. oktober. Dagen fejres verden over som World Sight Day.

 

Derfor kan du få en gratis synstest hos butikken fra den 9. til den 22. oktober skriver Louis Nielsen i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen er lavet af Voxmeter for Louis Nielsen. Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra den 11. september 2023 til den 17. september 2023 og der er indsamlet data fra i alt 1.001 respondenter.