Ib Jensens Marathon nr. 100

Ib Jensen - Foto: René Lind Gammelmark

Ib Jensen skal løbe sit Marathon nr. 100 den 21. oktober 2023 når Team Mormor afvikler deres 5. Cannonball Marathon løb.

 

Startede i Berlin

Da jeg sad og så Berlin Marathon i 2006, sagde at det der skal jeg med til næste år. I 2007 var Ib så med til Berlin Marathon, og havde trænet omkring 40-70 km om ugen op til Marathon. Det var inkl. når jeg løb et Marathon konstater Ib Jensen. I starten løb jeg mellem 1 og 4 Marathon hvert år. 

De senere år er antallet af Marathon jeg deltager i blevet væsentligt forhøjet. Jeg deltager i mange af de såkaldte Cannonball Marathons. Det er løb hvor deltagerne selv skal tage tid, og det er billigere at deltage. Her er det mere det sociale der er i højsædet og gode depoter. Det er lidt i samme stil som det vi har i Team Mormor.

Ib Jensen – oto: René Lind Gammelmark

Har lyst til at løbe

Da Netavisen Grindsteds redaktør spurgte Ib om hvor mange løb han regnede med at skulle deltage i svarede han hurtigt:   Lige nu har jeg meget lyst til at løbe, og har heller aldrig haft noget mål at jeg skulle løbe 100 Marathon. Det har aldrig været det der har været drivkraften eller et mål i sig selv. På et tidspunkt kunne jeg da godt se at nu var det vist nr. 100 jeg snart skulle deltage i – og kunne da også godt høre at der var andre der begyndte at tale om det.

Jeg fortsætter indtil jeg ikke har lyst til det mere, eller at helbredet ikke vil være med til det. Jeg begynder jo at trække alderskortet. Jeg har tabt mig 25 kg. over flere år, hvilket gør det lidt nemmere at løbe.  

Da jeg var med Ib Pedersen og hans kone Vivi i Berlin for at løbe Marathon, der var jeg totalt smadret bagefter, der er jeg ikke længere, Jeg løber ikke på samme tid, men det svinger alt efter hvilken Marathon det er.  Jeg løber et Marathon på omkring 3 timer og 47 minutter – ca. 5.20 km på time.

Når jeg starter ud, finder jeg mit eget tempo – ved at mærke efter hvordan formen er og hvordan det går.

 

 

Ikke mange fra Grindsted er med i Marathon klub 100

Jens Thrane spurgte Ib Jensen om han vidste om der var andre fra Grindsted der var med i Klub 100 – og Ib svarede at han kun var vidende om to andre…. Robert Jørgensen der løb 100 Marathon – det var før det blev rigtig moderne. Den anden er Steen Christiansen der 4. juni 2022 gennemførte sit Marathon nr. 500. Steen bor i Vejle i dag. Steen møder jeg ofte når jeg er rundt til de forskellige løb.

 

Jens Thrane cykler lidt sammen med Ib Pedersen der fortalte at Ib Jensen snart skal løbe nr. 100 Marathon, og så sagde jeg til ham at det vil vi i Sport24 gerne være med til at markere. Samtidig havde noget af Ib’s familie vist haft lidt gang i noget med en trøje, så den overtog vi , så derfor har vi fået lavet en trøje til ham, i anledning af hans Marathon nr. 100. Det er jo ikke så tit det sker.   

 

Sport24 har et samarbejde med Team Mormor

Ib Jensen fortæller at navnet Team Mormor faktisk kommer helt tilbage fra den tid hvor hans afdøde hustru Bitten, omkring år 2000 der ventede Tina sig, og der var en Tour De France konkurrence, hvor man kunne sende noget ind for at vinde. Tina lavede “Baby Team” og mormor lavede “Team Mormor”. På et tidspunkt var der Sydbank løb, og her ville Bitten og Joan med, de blev meldt til under Team Mormor. Min svigersøn og jeg skulle løbe 24-timers løb i Viborg rundt om Søndersø, vi havde et familie hold med 12 medlemmer, så vi skiftevis kunne holde løbet i gang. Sidenhen har vi brugt den når vi er afsted på de forskellige løb vi deltager i.

 

Jens Thrane og Ib Jensen – Foto: René Lind Gammelmark