Den sociale virksomhedspris 2023 går til Anne Blume

Anne BlumeAnne Blume - Arkivfoto: René Lind Gammelmark

Anne Blume gør en stor forskel for udsatte borgere i Billund Kommune, og derfor har et enigt dommerpanel afgjort, at Anne Blume vinder Den Sociale Virksomhedspris 2023.

For 10. år i træk uddeler Billund Kommunes Unge-, Uddannelses- og Beskæftigelsesudvalg Den sociale virksomhedspris til en virksomhed i lokalområdet, der bl.a. gør en særlig forskel i forhold til rummelighed, og som tager et socialt ansvar på arbejdsmarkedet.

I år er valget faldet på Anne Blume, som gør et stort arbejde for nogle af kommunens mest udsatte borgere. 

Det er en stor fornøjelse – men også en svær opgave – at udvælge vinderen af Den sociale virksomhedspris. Vi sætter nemlig stor pris på den sociale indsats, som mange af kommunens virksomheder gør for vores lokalområde. Anne og hendes hold har arbejdet med borgere med svære psykiske lidelser, fysiske udfordringer, og hvor både sociale, fysiske og psykiske udfordringer er kombineret. Trods virksomhedens størrelse gør de en stor forskel for lokalsamfundet ved at skabe muligheder og støtte borgeres udvikling og trivsel. Det gør de gang på gang, fordi de tror på det,” siger Robert Terkelsen, formand for Unge-, Uddannelses- og Beskæftigelsesudvalget i Billund Kommune.

Glæden og stoltheden var stor, da Anne Blume fik at vide, at hun er årets vinder af den Sociale virksomhedspris 2023 fra Billund Kommune.

Virksomheden har igennem flere år haft et godt og tæt samarbejde med Jobcenter Billund, hvor virksomheden er åben overfor både lønnede timer og praktikforløb og borgerne bliver ofte ansat efter et forløb. Derudover bidrager virksomheden i Jobcenter Billunds lokale virksomhedsnetværk.

En af Anne Blumes særlige evner er, at hun kan motivere og opbygge selvtillid hos borgere, selv dem, der starter på et meget lavt timetal. Hendes vedholdenhed og ekstra chancer har resulteret i utrolige succeser og bragt mange borgere tættere på arbejdsmarkedet.

Anne Blume laver alt inden for blomster og dekorationer til alle livets stunder, og prisen vil blive overrakt til virksomheden i løbet af november måned. Udover et diplom og en statuette modtager Anne Blume et kontantbeløb på 10.000 kr., som kan bruges på et arrangement for medarbejderne skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.

Fakta

  • Bag kåringen af Anne Blume står et dommerpanel bestående af formanden og næstformanden for Unge-, Uddannelses- og Beskæftigelsesudvalget, repræsentanter fra virksomhedsnetværket, en repræsentant fra Jyske Vestkysten og lederen af Jobcenter Billunds Virksomhedsservice.
  • For at komme i betragtning skal virksomhederne have arbejdet med at hjælpe unge eller langtidsledige i job eller uddannelse i samarbejde med Jobcenter Billund. 

Tidligere vindere

  • Danforel 2022
  • IFF i 2021
  • Knud Jørgensens EL i 2020
  • Rønhoffs Hundepension og Træningscenter i 2019
  • Hattings AS Billundafdelingen i 2018
  • Sanistål i 2017
  • Stansomatic i 2016
  • Brians Renovation i 2015

Zebicon i 2014