Hotel LEGOLAND har fået det økologiske spisemærke uden at øge omkostningerne

Økologiske spisemærkeMichael Andersen - F&B Manager, Heidi Lorentzen - Køkkenchef, Mette Knudsen - Restaurantchef og Kari Brandsgård - Hotel Director - PR-Foto: Hotel LEGOLAND

Mere økologi er ofte forbundet med flere omkostninger, men det er ikke tilfældet på Hotel LEGOLAND, som lige har fået tildelt det økologiske spisemærke i bronze uden at øge omkostningerne.

Økologisk frugt og grønt, økologisk hjemmebagt brød og økologiske drikkevarer er noget af det, der har fået Hotel LEGOLAND op på over 40 % økologiske råvarer over de seneste måneder.

– Vi er rigtig stolte over, at vi nu har fået det økologiske spisemærke i bronze, som vi har arbejdet på rigtig længe. Det er en holdindsats på tværs af vores køkken, bageri og restaurant, hvor alle har ydet en kæmpe indsats for at nå vores fælles mål om at få det økologiske spisemærke, siger Kari Brandsgård, der er Hotel Director på Hotel LEGOLAND.

 

Mindre madspild og mere grønt

De fleste kan godt relatere til, at man gerne vil spise mere økologisk, men der følger ofte en større udgift på madbudgettet med. Det har ikke været tilfældet på Hotel LEGOLAND.

– Først og fremmest handler det om, at vi minimerer vores madspild. Det gør vi blandt andet ved at gå væk fra buffet og have flere portionsanretninger. Derudover har vi ændret vores fokus, så vi oftere ser kødet som tilbehøret og grøntsagerne som det primære, og så skal vi naturligvis bruge det hele af råvarerne, så vi får meget mindre madspild. Og så fokuserer vi på at købe lokale og danske råvarer, så vi samtidig minimerer transporten af vores varer, siger Kari Brandsgård.

økologiske spisemærke

Økologiske drikkevarer på Hotel LEGOLAND – PR-Foto: Hotel LEGOLAND

Og den metode kan man godt kopiere derhjemme mener hun:

– Når man skruer ned for mængden af kød og op for mængden af grøntsager, og samtidig har fokus på at bruge det hele af råvarerne, så er det muligt at købe økologiske grøntsager uden at sprænge budgettet, og så er det samtidig rigtig lækkert, forklarer Kari Brandsgård i en pressemeddelelse.

Økologiske spisemærke

Økologisk Frugt og grønt fra Aarstiderne – PR-Foto: Hotel LEGOLAND

 

Friskbagt økologisk brød

Et af de områder, hvor Hotel LEGOLAND også har lavet en stor ændring, er i bageriet, hvor der kun bliver bagt med økologisk mel, så der er friskbagt økologisk brød hver dag til morgenmad på Hotel LEGOLAND og til konferencegæsterne.

– Hotel LEGOLAND er et hotel, hvor der er rigtig mange gæster til morgenmad, når de er der for at besøge LEGOLAND, så derfor er morgenmaden også et af de områder, hvor det betyder meget at ændre på vores brød. Vi bager friskbagt brød hver morgen, og også her er der fokus på at bage nogle mindre stykker, så vi på den måde også får mindre madspild, siger Kari Brandsgård

økologiske spisemærke

Økologisk brød fra bageriet på Hotel LEGOLAND. – PR-Foto: Hotel LEGOLAND