Månedens bog i November på Billund Bibliotekerne

Månedens Bog, Billund B ibliotekerne

Månedens bog i November 

 

Bibliotekerne i Billund og Vorbasse – Midnatsbiblioteket af Matt Haig

Nora Seed er en kvinde i midten af 30’erne, der føler, at hendes liv er en serie af fejltagelser og skuffelser. Hun har mistet sit job, er isoleret fra sin familie, og føler sig ensom og hjælpeløs. På det laveste punkt i hendes liv, beslutter hun sig for at begå selvmord.

Men i stedet for at dø, ender Nora i “Midnatsbiblioteket” – et mystisk sted mellem liv og død, hvor hun har mulighed for at udforske alle de parallelle liv, hun kunne have levet, hvis hun havde truffet andre valg. Gennem en række bøger kan Nora se, hvordan hendes liv ville have formet sig, hvis hun havde fulgt forskellige drømme og muligheder.

Som Nora rejser gennem disse alternative liv, begynder hun at indse, at hver beslutning hun har taget, har ført hende til unikke oplevelser – både gode og dårlige.

Matt Haig bruger sin dygtige fortælleevne til at skabe en rørende historie, der minder os om at værdsætte det liv vi har, samt at vi har magten til at ændre livets gang, hvis vi tør tage chancer og omfavne forandring.

Månedens Bog i Novemebr

PR-Foto

 

Bibliotekerne i Magion i Grindsted og i Sdr. Omme  – Den hvide pige af Tony Birch

”Den hvide pige” tager afsæt den lille sydaustralske by Deane i 1960’erne. Vi følger hovedpersonen Odette Brown, som er fra den aboriginale befolkning og mørk i huden.

Odettes datter er forsvundet, og Odette har derfor taget sit barnebarn Sissy til sig. Sissy er født med lys hud, og skal derfor, ifølge de regler, der dengang var i Australien, vokse op hos en hvid familie.

Odette lever et stille liv, hvor hun forsøger at holde sig selv og sit barnebarn skjult for myndighederne, så Sissy ikke bliver tvangsfjernet. Men da en ny betjent kommer til byen bliver det problematisk, da han er meget opsat på at følge reglerne.

“Den Hvide Pige” er en roman, der udfordrer læserne til at reflektere over race, klasse og social ulighed. Den giver indblik i en vigtig periode i Australiens historie, og de uretfærdigheder den oprindelige befolkning levede under.

Tony Birch er selv en del af den aboriginale befolkning og er vokset op i et slumkvarter i Melbourne. Efter at have arbejdet i forskellige jobs i sine unge år, blev han som 30-årig optaget på universitet, hvor han senere blev fastansat. Han har skrevet en række kritikerroste bøger, og ”Den hvide pige” har vundet Indigenous Writers prize.

Månedens bog i November

PR-Foto