Omkring 50 personer var mødt op til protestmøde om energipark langs Sortebjergvej

Foto: René Lind Gammelmark

Torsdag aften var omkring 50 personer mødt op til protestmøde om energipark langs Sortebjergvej i Morsbøl.

Den planlagte energipark har fået navnet “Sortebjerge Energipark” og du kan læse mere på deres facebookside.

 

Hvorfor blev protestmødet afholdt ?

Best Energy A/S afholdt den 11. oktober et dialog møde for specielt inviterede (de nærmeste naboer indenfor en radius af 1800 meter). Best Energy A/S har nemlig planer om at lave en energipark langs Sortebjergevej i Morsbøl, hvor der skal opføres 4 stk. 180 meter høje kæmpevindmøller og 90 hektar solceller på et 100 hektar stort område.

Protestmødet blev sat i stand, fordi en gruppe af bekymrede naboer mente, at de informationer de fik på mødet burde komme ud til en større gruppe end de inviterede. 

På Sortebjerge Energiparks facebookside skriver man at grunden til at man kun har inviteret de 36 – da projektet endnu kun er i idé-fasen. De skriver ligeledes: Vi har nu indsendt en forespørgsel til kommunen og såfremt kommunen vælger at arbejde videre med projektet, vil der blive afholdt yderligere borgermøder og offentlige høringer, hvor en større kreds af borgere inviteres direkte.

I invitationen til protestmødet skrev gruppen at udover gener for de nærmeste naboer, gør flere forhold, at et eventuelt projekt vil komme tæt på, samt have mulige påvirkninger – også for beboere særligt i de sydlige og vestlige dele af Grindsted. Mødet var for alle, uanset hvor man bor, om man bor nord, syd, øst eller vest for det pågældende område, eller om man bare vil høre mere om projektet. De skrev også at de håbede på at der kom så mange som muligt for at deltage i mødet, og hjælpe med at stoppe projektet.

Gruppen har også lavet en speciel facebookgruppe der hedder Protest mod Sortebjerge Energipark – klik her for at se gruppen

Ud af 36 ejendomme var de 33 tilmeldt dialog mødet med Best Energy A/S.

 

De fremmødte blev budt velkommen

Det var Jeanet Glud Jørgensen der bød velkommen sammen med Jens .

Jeanet Glud Jørgensen var en af de beboere der var inviteret med til møde den 11. oktober.  Det var et langt møde – og fortalte at hun godt er klar over at der er brug for mere strøm fremadrettet. Hun er dog ikke interesseret i at der kommer en energipark lige op og ned af der hvor hun bor. Det kunne efter hendes mening godt placeres andre steder, som f.eks. langs motorveje. Nu har vi ikke nogen motorveje endnu i Billund Kommune konstaterede hun.

Byudviklingen i Grindsted går ud mod hvor der bliver stillet solceller op.

Strømmen der ville blive produceret i Sortebjerge Energipark er ikke noget der skal bruges her i landet, men derimod til eksport. 

Best Energy A/S skriver på Facebook at man regner med at energiparken hvis det bliver til noget, skal kobles på elnettet ved Karlsgårde.

Håber på at protesterne vil stoppe projektet

Jeanet håber på at Billund Kommune vil høre på protesterne, og gøre lige som man har gjort i f.eks. Lemvig hvor man har forkastet et projekt fordi der var protester fra naboerne.

Det er nu man skal klage for at få stoppet projektet, for klager man når det først er kommet i gang, er det nærmest umuligt at gøre noget fortæller Jeanet.

Jeanet Glud Jørgensen fortalte at støjen vil kunne nå helt op til 6 km – hvilket er en stor del af Sydbyen når det blæser fra Vest.

 

Hvis du vil vide mere om protestgruppen, har input til gruppen eller vil med i gruppen kan du kontakte Jeanet på mail: jeanet.jorgensen@mvb.net  eller telefon. 24 26 94 54

Fra venstre: Bo Jørgensen, Anna Jensen, Jens Jakobsen, Jeanet Glud Jørgensen, Jens , Jørgen Andreasen, Lars Fisker Rasmussen – Foto: René Lind Gammelmark