Blind mand gik Caminoen – 800 km i bjergene på egen hånd

blind mandPR-Foto

Kom til foredraget ”Blind mand i Caminoland” i Naturrum Sdr. Omme den 25.januar.

Foredragsholder er Edis Adilovic, han er blind, og han er netop kommet hjem fra en vandretur på den franske/spanske Camino, en vandretur på i alt 800 km. Edis vandrede turen alene.   

Edis´ værktøjer på turen var en blindestok, en talende telefon m. forskellige hjælpeapps og hans fanstatiske evne til tale med mennesker og spørge om hjælp undervejs.  

Edis´ fortæller ved foredraget, om hans livsbekræftende historie, hans rejse på den franske/spanske Camino i blinde.  Han er 32 år, født i Bosnien og opvokset i Danmark, og taler flydende dansk.

 

Edis har været blind siden han var blot 2 år, men det er tydeligt, når man læser om ham, at dette ikke har fået lov at sætte dagsordenen for hans liv. Her har vi med en energisk mand at gøre, som trods sin blindhed, lever livet fuldt ud.  

 

Vi glæder os til, sammen med jer, at tage godt imod Edis, og garantere for en aften med gode inspirerende fortællinger skriver Naturrum Sdr.Omme.

 

Selv skriver han: 

“Gruset knaser under mine fødder, mens jeg tager de første skridt på Camino Frances, en vandrerute på 800 km. En knude af frygt fylder min mave, men et håb og en drøm driver mig fremad. 

Hej, jeg hedder Edis. Jeg ser ikke verden omkring mig, for jeg er helt blind. Men med min trofaste blindestok ved min side, guidet af lyden fra min telefon og drevet af en indre styrke, har jeg gennemført en rejse, som mange ikke engang kan forestille sig. 

Tag med mig igennem de udfordrende Pyrenæer, mærk den dybe stilhed og den tykke tåge, der omfavner stierne. Lyt til de gregorianske munkes beroligende sang, der ekkoer gennem klostrene. Føl den knugende frygt, der griber mig, når jeg tror, jeg er gået forkert, og den boblende glæde ved at ankomme til den rigtige destination. Oplev begejstringen ved at dele historier med andre vandrere, når natten falder på i de forskellige byer. 

Dette er ikke bare en historie om min blindhed. Dette er en fortælling om, hvordan samarbejde skaber succes, hvordan teknologi giver muligheder, og hvordan udfordringer kan overvindes.” 

 

Billetpris for foredraget er 100 kr.+ gebyr. (Der er et begrænset antal billetter, så køb gerne billetter allerede nu). Måske er det en god julegaveidé.

 

Billetter til foredraget kan købes via link på Facebook ”Naturrum Sdr. Omme”. Er der problemer med billetkøb, ring/skriv på mobil 30 42 30 79 eller mail : ssp.naturrum@gmail.com

 

Indtil 3. december kan du deltage i en konkurrence, og vinde 2 billetter til foredraget ”Blind mand i Caminoland”. Oplysninger om konkurrencen finder du på Facebook ”Naturrum Sdr. Omme”, her kan du også følge med i andre spændende arrangementer der afholdes i Naturrum Sdr. Omme.