Ugens Film uge 45/2023 i Grindsted Kino

Ugens FilmFoto: René Lind Gammelmark

Ugens Film uge 45/2023 i Grindsted Kino – med flere forskellige film – i weekenden er der igen Disney Weekend.

Biografen har en lukket forestilling mandag den 6. november 2023.

 

Reprise – Bastarden – Spiller: 7. – 8. samt Senior-bio den 9. november

Filmen ‘Bastarden’ bygger på bogen ‘Kaptajnen og Ann Barbara’ af Ida Jessen og fortæller den sande historie om kampen om den uopdyrkede jyske hede i 1750’ernes Danmark – en kamp om naturen, kærlighed, ondskab, store ambitioner og ofre. I 1755 er det Frederik 5’s største ønske at kolonisere og civilisere den jyske hede, derfor begiver den fattige kaptajn Ludvig Kahlen sig afsted for at opdyrke heden. Det viser sig dog at være en større udfordring, da jorden er gold, og både ulve og lovløse hærger landet. Han får sig desuden hurtigt en fjende i den frygtindgydende godsejer Frederik de Schinkel, der forsøger at tvinge Kahlen væk. Da Schinkels husholderske, Ann Barbara, løber væk og søger tilflugt hos Kahlen, formes der et stærk bånd mellem de to, og sammen tager de kampen op.

Ugens Film

PR-foto

Hygge – Spiller 9. – 12.  november

Den danske film ‘Hygge!’ er et komediedrama om noget af det danskere er allerbedst til.

Filmen handler om syv venner, der mødes til en overdådig middag i et idyllisk sommerhus. Scenen er sat til en skøn aften med god mad, dejlig vin og ikke mindst masser af hygge.  Men under overfladen lurer en række tikkende bomber af hemmeligheder og intriger, og en vild selskabsleg, hvor alle skal dele alt fra deres telefoner, får hyggen til at slå revner.  Vennerne forsøger krampagtigt at bevare den gode stemning, alt imens en lavine af skeletter vælter ud af skabet og truer med at vende op og ned på alting…

PR-Foto

Disney – Weekend

Lørdag 11. november kl. 14.00 – Askepot

Walt Disney udvidede den enkle handling i Charles Perraults gamle eventyr ved at skabe en række uforglemmelige figurer, anført af de to elskelige mus, Tom og Bum, hvis problemer med katten Lucifer næsten gør dem til filmens hovedpersoner. Blandt ‘Askepots’ mange højdepunkter er fuglenes og musenes arbejde med at sy balkjole, græskarrets forvandling til karet og kongens rasende udfald mod greven over, at drømmepigen er forsvundet.

Askepot’ blev ved sin fremkomst ikke mødt med helt den samme begejstring som f.eks. ‘Snehvide’ og ‘Pinnochio’, men eftertiden har løftet den op blandt de største Disney-film. Walt Disney udvidede den enkle handling i Charles Perraults gamle eventyr ved at skabe en række uforglemmelige figurer, anført af de to elskelige mus, Tom og Bum, hvis problemer med katten Lucifer næsten gør dem til filmens hovedpersoner. Blandt ‘Askepots’ mange højdepunkter er fuglenes og musenes arbejde med at sy balkjole, græskarrets forvandling til karet og kongens rasende udfald mod greven over, at drømmepigen er forsvundet. Fremragende animation, flotte farver og dejlig musik.

 

PR-Foto

Lørdag 11. november kl. 16.00 – Løvernes Konge

I Disney-tegnefilmen ‘Løvernes Konge’ fødes den unge løve, Simba, som kronprins på den afrikanske savannes Kongeslette. Simbas onkel, Scar, der er den næste på tronfølgerlisten, myrder sin bror, Kong Mufasa, og får det til at se ud som om, at faderens dødsfald skyldes Simba, der tynget af sorg flygter langt ud i junglen. Scar tager nu magten og hersker hensynsløst over savannen. Imens vokser Simba op i junglen med sine nye venner Timon og Pumba, men en dag venter opgøret med fortiden.

Simba må nu hævne fortidens synder, fortælle sandheden, gøre op med Scar og endelig indtage sin retmæssige plads på tronen som Løvernes Konge.

Ugens Film

PR-Foto

Søndag 12. november kl. 14.00 – Tornerose

‘Tornerose’ var den sidste klassiske eventyrfilmatisering i Walt Disneys levetid (og frem til genrens revitalisering med ‘Den lille havfrue’ i 1989). Smukke Aurora er kongen og dronningens eneste barn. Ved sin dåb får hun af tre gode feer gode ønsker for fremtiden, men også en dødsforbandelse af den onde fe. Aurora kommer i pleje hos de gode feer, som mildner forbandelsen til, at prinsessen skal sove en årelang søvn, indtil et kærlighedskys vækker hende …

PR-Foto

Søndag 12. november kl. 16.00 – Frost

Animationsfilmen ‘Frost’ (Frozen) handler om prinsesserne Anna og Elsa vokser op som tætte søstre, og lillesøsteren Anna elsker, når Elsa bruger sine magiske kræfter til at skabe is, sne og kulde. Men da hendes evne bliver skyld i et uheld, beslutter deres forældre at skille de to søskende ad samt skjule Elsas kræfter for både omverdenen og Anna.  Flere år senere er regentparret afgået ved døden, og Elsa skal krones som dronning samt genforenes med sin søster. Men hun kan ikke kontrollere sine kræfter. I raseri kommer hun til at indhylle kongeriget i evig vinter, og flygter langt op i bjergene.  Nu må den altid optimistiske Anna danne par med is-eksperten Kristoffer, hans trofaste rensdyr Sven og den levende snemand Olaf for at bryde den isnende forbandelse.
Disneys nye animationsfilm er inspireret af H.C. Andersens klassiske eventyr ‘Snedronningen’ om en ond dronning, der får små børn til at glemme barnetroen. Handlingen i ’Frozen’ er mildest talt anderledes, men genbruger Andersen-karakterens kolde evner som udgangspunkt for fortællingen.

Ugens Film

PR-Foto

 

 

Ugens Film