Flere rådyr og hjorte øger risiko for påkørsel

Foto: Carol Hamilton - Istockphoto.com

Men med den originale og patenterede Vildtalarm kan bilister mindske risikoen for påkørsel af rådyr og krondyr.

Flere danske kommuner har set en nedgang i antallet af påkørsler efter at have monteret vildtalarmen fra Stopdyr.dk på deres biler.

Råvildtet og hjortene har gode livsbetingelser i det danske landskab, men det har også utilsigtede konsekvenser i form af mange påkørsler.

 

10 års erfaring med salg af vildtalarmer.

Virksomheden Stopdyr.dk, sælger den originale og patenterede vildtalarm, som diskret kan monteres på biler og motorcykler.

I december 2022 havde Danmarks Radio et indslag om, at de i Thy dræber færre store dyr i trafikken. Hemmeligheden var Stopdyr´s vildtalarm. Hjemmeplejen i Thisted Kommune har sparethundredtusinder af kroner, samt gjort det mere tryg for deres ansatte at køre rundt på landevejene. Før de fik monteret den originale vildtalarm fra Stopdyr.dk havde de gennemsnit seks-otte påkørsler af dyr om året. I en treårig testperiode var det reduceret til ét årligt.

– Vi i Stopdyr.dk kan dokumentere flere testresultater, at den patenterede vildtalarm virker, siger indehaver Tommy Mikkelsen i en pressemeddelelse.

 

Solgt til flere større virksomheder og kommuner

Igennem de sidste 10 år, har virksomheden fået over 20 kommuner som kunder. Det er primært kommunernes hjemmeplejebiler, som har fået monteret en vildtalarm. Varde Kommune har været kunde hos Stopdyr.dk i snart 10 år, og deres hjemmeplejebiler har påmonteret vildtalarmen. Ifølge Jan Paulsen, Varde kommune har man set en nedgang i antallet af påkørsler for de ca. 100 kørende enheder plus reduceret udgifter til skader.

 

Interesse fra Forsikringsselskaberne

Igennem de sidste tre år, har der været en større efterspørgsel fra forsikringsselskaber i Danmark omkring et samarbejde med Stopdyr.dk angående brug af vildtalarmer. Fra 2021 til 2023 har virksomheden indledt flere samarbejder. Falck og Politiet har også vist interesse for produktet. Falck Sjælland tester vildtalarmen på 250 kørende ambulancer. Politiet har i øjeblikket en test i gang af vildtalarmen på deres nye politimotorcykler.

Hvordan fungere vildtalarmen

– STOPDYR vildtalarmen fungerer på den måde, at den på grund af luftgennemstrømningen udsender en høj frekvenstone. Når dyrene hører den tone, stopper de op for at finde ud af, hvad det er. Dyrene bliver stående i siden af vejen, løber ikke over, og en påkørsel undgås, siger Tommy Mikkelsen.

I forbindelse med brugerundersøgelse fra august 2023, hvor kunderne har delt deres oplevelser af vildtalarmen, så kunne ni ud 10 kunder oplevet en ændret adfærd. De havde set færre rådyr/krondyr. Og de fleste havde set dyrene standse op ved vejkanten, og set dem løbe tilbage ind i skoven.

Vildtalarmen er helt uden ledninger, kun 2,4 cm bred, 2,8 cm høj og 1,7 cm lang og kan anvendes på biler, varebiler, motorcykler samt lastbiler specielle frekvens.

Den kan købes på webshoppen www.stopdyr.dk til kr. 125.