Borgermøde om Grindsteds udvikling

Borgermøde om Grindsteds udviklingSkal der endelig laves bilfri bymidte i Grindsted? Dette spørgsmål kan blive et af de store debatemner på borgermødet den 16. november. Den verdensberømte danske arkitekt, Jan Gehl, siger: ”Byen er for mennesker – gående og cyklende.” De røde linjer angiver dobbeltrettede cykelstier. En ny sti fra Østbyen kan føres direkte til Apotekertorvet. Foto: www.skraafoto.dataforsyningen.dk .

Med udgangspunkt i cykeltransport og den grønne omstilling – inviterer Østbyens Beboerforening og foreningen Grindsted Den Grønne Hovedstad til borgermøde for alle interesserede torsdag den 16. november 2023 kl. 19:00 i No.16 på Østergade.

 

Vær med til at diskutere Grindsteds fremtid!

  • Hvad betyder den grønne omstilling for Grindsted?
  • Skal Grindsted være den nye grønne cykelby?

 

Den grønne omstilling

På mødet vil René Heiselberg Gier, formand for foreningen Grindsted Den Grønne Hovedstad fortælle om, hvad den grønne omstilling kan betyde for Grindsted i fremtiden.

 

Grindsted den grønne cykelby – Østbyen viser vejen

Grindsted har altid været en grøn by. Grindsted Å og den grønne eng er grundlaget for byens opståen midt på den jyske hede. Siden blev Grindsted en betydelig stationsby. Byen blev industriby, centerby og uddannelsesby.

   Nu viser der sig rigtig gode muligheder for den fremtidige videreudvikling af Grindsted. I forbindelse med den nødvendige grønne omstilling kan cykeltransport bogstaveligt talt være med til at skabe nye veje fremad for byen.

Pensioneret konsulent, Ole Søbye, vil vise planer for, hvordan to nye cykelstier fra Østbyen til Midtbyen kan forene byen og skabe bedre miljø. Han vil i den forbindelse også lægge op til debat om adskillige andre emner:

– Statsvejen, rute 28, der splitter byen ad

– Trafiksikkerhed, lavere hastigheder og miljø

– Bilfri bymidte, ny torveplads, projekt ”Fri Bymidte”

– Cykelstierne i Grindsteds grønne engstrøg

– Det fælleskommunale projekt ”Den Skæve Bane” med ny cykelsti Grindsted-Bramming

– Skinnecykling fra Østbyen til Vesterhedevej

– Fremtidens cykelturisme i Billund Kommune

– Oprydning ved Industrivej

– Bæredygtigt nybyggeri i Østbyen

– Rundkørsel på Vejle Landevej ved broen over Tingvejen

– Cykelsti mellem Grindsted og Billund

 

Debat

Efter en pause vil der være tid til debat, inden næstformanden i Billund Kommunes politiske udvalg for teknik, plan og kultur, Mads Søbye Helbo, vil afslutte aftenens møde.

  

Tilmelding til mødet er ikke nødvendigt. Under mødet kan der købes vand skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.