Generationsskifte i bestyrelsen hos Omme Lift A/S

Generationsskifte i bestyrelsenFra venstre Preben Møller Nielsen, Ditte Lorentsen, Torben Lorentsen, Henrik Lorentsen og til højre Gregers Johansen - PR-Foto

Den 1. november 2023 skete der et generationsskifte i bestyrelsen hos Omme Lift A/S.

 

Den 1. November 2023 markerede en ny historisk milepæl i Omme Lift A/S, idet ejer og tidligere direktør Torben Lorentsen trådte ud af bestyrelsen.

Det markerer en lang og flot vækstrejse i branchen for personlifte, som Torben og hans bror Harry har skabt sammen over 40 år. Omme lifte er i dag et anerkendt mærke i hele verden, hvor det er kendt for deres kvalitet. Blandt det verdensomspændende forhandlernetværk var brødrene kendt for deres stærke jyske værdier, nærvær og iværksætterånd der skabte tætte og langvarige forretningsforbindelser.  

Det var i 1983 Frederik, Harry og Torben Lorentsen overtog OMME LIFT A/S (dengang, A/S Sønder Omme maskinfabrik), fra brødrene Kristian og Frode Lorentsen. Frederik forlod efterfølgende firmaet, da man flyttede produktionen fra landbrugsmaskiner til trailerlifte og senere larvefodslifte

 

Det nye generationsskifte startede i 2018, da Harry og Torben ansatte den første eksterne direktør.

Et næste skridt i det glidende generationsskifte i Omme Lift A/S, var det både Harry og Torbens plan og ønske, at udtræde fra driftsbestyrelsen ved 2023 regnskabsårets udgang. Tidligere direktør Harry Lorentsen gik bort i August 2023.

Lorentsen familien er fortsat stadig stærkt repræsenteret i firmaet, idet Henrik og Ditte Lorentsen fortsætter i bestyrelserne i hele OMME koncernen samtidig er begge en del af den daglige ledelse i Omme Lift A/S.

Torben Lorentsen fortsætter i koncernen som direktør og bestyrelsesmedlem i koncernens øvrige selskaber, ligesom Henrik Lorentsen overtager Harry Lorentsens andele og rolle som direktør i samme selskaber.

Preben Møller Nielsen har samtidig ønsket at træde tilbage som bestyrelsesformand for selskaberne i OMME koncernen den 1. november 2023, som et naturligt generationsskifte.

Preben Møller Nielsen har været en vigtig del af bestyrelsen siden 2010 og været bestyrelsesformand i koncernens selskaber de sidste 11 år. Preben fortsætter som advisory board member.

 

Gregers Johansen er valgt ind som ny bestyrelsesformand.

Gregers Johansen bor i Viborg, og har en bred erfaring som bestyrelsesmedlem og -formand i forskellige ejerledede virksomheder. Herudover har han ledererfaring fra mere end 25 års ledelse af organisationer i både Danmark samt Japan, Europa og USA