Kai’s Corner: interview med fhv.tandlæge Helge Schydt – 4. del af 6. dele

Kai's Corner

Af Kai Bayer

Interview med fhv. tandlæge Helge Schydt – 4. del af 6 dele. Om drengeårene i Grindsted. Blev sendt på Lokalradio Grindsted den 29. november 1987

 

Noget andet, som spillede en stor rolle for mig i byen, var jo mit medlemskab af FDF.

Jeg havde en 2 år ældre bror, som desværre er død, og han spilede i FDF’s musikkorps, og jeg fik også en lille rolle som trommeslager, og der var jeg med i musikkorpset, og det var virkelig stort!  Det foregik under Indre Missions ledelse, men det var ikke generende for os, for vi var jo vant til at få et Guds ord med på vejen . Vi var til orkesterstævne, og vi var til teltlejr og sådan noget, så det gav nogle meget rige oplevelser i den tid. Det havde slet ingen tilknytning til realskolen, overhovedet ikke. Det var som 2 vidt forskellige lejre.

 

Jernbanen kom til byen

Og da der kom jernbaner til byen, var det jo meget spændende at se de mange tog. Jeg brugte mest Vandelgrisen fra Vejle til Grindsted, og det var især, når jeg tog hjem fra København, hvor jeg læste til tandlæge. Vi havde et helt særligt forhold til de tog, for vi kendte jo de fleste af togpersonalet, lige fra stationsforstanderen til banearbejderne .

Og det var altid nogle vældig flinke og rare mennesker. Vi tog som regel nattoget fra København og ankom så ved 4 tiden om morgenen til Vejle, og så kunne vi jo bare gå ud til remisen med Vandeltoget og kravle op i toget, og så kunne vi vågne op i Grindsted klokken 7, eller hvornår vi nu ankom. Personalet kendte os, og vi kendte dem, så det var ikke noget problem. Det betød også, at vi altid kunne betale for billettter, når vi skulle af toget i Grindsted.

Der var faktisk mange spændende steder i Grindsted for unge mennesker dengang. Der var jo tennisklubben, og Grindsted havde også en atletklub med stævner, og det deltog jeg ikke i ,men jeg har været tilskuer adskillige gange, og det var meget spændnde med alle de sportskampe, og så var der fodbold, hvor vi spillede i FDF, men også i skolen.