Samarbejde mellem Vestjysk Bank og kommunen understøtter liv og lys i Grindsteds bymidte

livVestjysk Bank bliver stadig i bygningen selvom kommunen lejer lokaler - Arkivfoto: René Lind Gammelmark

Filialdirektøren i Vestjysk Bank i Grindsted glæder sig til, at der kommer mere liv i bygningen, når tandklinikken rykker ind på 1. sal ovenpå banken, ligesom de ser frem til dialogen med Billund Kommune om muligheden for, at Grindsteds mange frivillige kan flytte deres aktiviteter ind på 2. sal.

 

Vestjysk Bank i Grindsted vil fortsat være i Borgergade 3, men ovenpå filialen er der en række lokaler, som banken lejer ud.

Derfor har Vestjysk Bank for nyligt indgået en aftale med Billund Kommune om, at tandplejen bliver samlet i lokalerne ovenpå banken. Samtidig er banken og kommunen i dialog om muligheden for at leje en række lokaler på 2. sal til Grindsteds mange frivillige.

”Før i tiden var lyset altid tændt hos foreningerne i Grindsted Bymidte. Det summede af liv, og de besøgende havde forskellige ærinder i byen på kryds og på tværs – både i og udenfor butikkernes åbningstid. Det lys og den summen af liv vil vi rigtig gerne bringe tilbage til bymidten ved blandt andet at tænde lyset i Vestjysk Banks lokaler på Borgergade og åbne dørene for de frivillige, der indtil nu har hørt til på Mødestedet og Nordre Skole, og som fremover kan samles i bankens lokaler, Kinobygningen og i Frivilligcentrets lokaler på Nymarksvej,” siger Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune.

 

Vil understøtte mere aktivitet i bymidten

Ifølge Stephanie Storbank kan vi understøtte mere aktivitet i bymidten ved at tilbyde de frivillige aktiviteter i samme bygning som den nye tandklinik. Derfor undersøger kommunen, om det er muligt at leje lokaler af Vestjysk Bank på Borgergade, så de frivillige kan blive samlet der.

”Vi glæder os til at byde tandklinikken og forhåbentlig de frivillige velkommen, så bygningen kommer til at summe af liv. Jeg har fået en del spørgsmål i forhold til, om banken lukker, og det vil jeg gerne understrege, at vi ikke har planer om. Vi er glade for vores kunder og placering i Grindsted. Vi har dog nogle lokaler til overs, som vi lejer ud – og der er faktisk flere lokaler tilbage, så vi er åbne overfor endnu flere lejemål,” udtaler Filialdirektør Dorthe Brinkmann fra Vestjysk Bank.

Kommunen vil inddrage de frivillige i den videre proces, herunder i forhold til overvejelserne om brugen og indretningen af lokalerne, når rammerne er på plads, og lejeaftalen er indgået med banken. I første omgang er de frivillige inviteret til et dialogmøde på rådhuset torsdag den 23. november skriver kommunen i en pressemeddelelse.