Busrute 181 mellem Grindsted og Sdr.Omme lukkes til sommer pga. for få passagerer

Sydtrafiks nye køreplan giver en ekstraPR-Foto: Sydtrafik

På et møde i Billund Kommunes Teknik, – plan og Kulturudvalg den 28. november 2023 blev det besluttet ikke at overtage driften af rute 181.

 

Sydtrafik der har Busrute 181, der kører mellem Grindsted og Sdr. Omme som supplement til regionalrute 81 (Herning – Grindsted via Sønder Omme), er finansieret af Region Syddanmark frem til udgangen af juni 2024, hvor kørslen af ruten vil ophøre, såfremt Billund Kommune ikke overtager udgifterne til driften heraf.

Dermed er det slut med busforbindelse mellem Grindsted og Sdr.Omme i skoleferier, i weekenderne og på helligdage.

 

Rute 181 havde driftstart den 25. juni 2023, og blev lavet på baggrund af nedskæringer på Rute 81 (Herning – Grindsted). Da Sydtrafik med kort varsel havde besluttet nedskæringer på Rute 81 blev Rute 181 startet. Det gjorde man for at Billund Kommune kunne få tilstrækkelig betænkningstid til at overveje om man ville opretholde den ellers tabte busbejtening mellem Grindsted og Sdr.Omme.

 

Rute 181 har 1 dobbeltafgang (tur-retur) på skoledag (kl. 11.50 fra Grindsted), hvor også den  regionale rute 81 køres, mens den i ferieperioder samt på lørdage og søn- og helligdage, hvor rute 81 ikke køres, har henholdsvis 9 og 4 dobbeltafgange pr. dag.

 

Ingen busforbindelse mellem Grindsted og Sdr.Omme i skoleferier samt på lørdage og søn- og helligdage.

På skoledage tilbyder rute 81 8 afgange i hver retning mellem Grindsted og Sdr. Omme.

Der er blevet undersøgt hvor meget ruten har været benyttet, og det er det der er lagt til grund for at man hos Billund Kommune ikke vil overtage driften. Der var simpelthen for få der brugte bussen.