Ugens Film uge 49/2023 i Grindsted Kino

Ugens FilmFoto: René Lind Gammelmark

Ugens Film uge 49/2023 i Grindsted Kino er: Priscilla, Hygge, Martha, Synkefri, Ther’e is Something in the barn

 

Priscilla – Spiller 4. – 6. december

Filmen ‘Priscilla’ er et biografisk drama om Priscilla Presley og hendes forhold til musikeren Elvis.  Da Priscilla i en meget ung alder møder Elvis, som allerede er et af de største navne i Amerika, opstår der en spændende forelskelse; en alliance i ensomhed og et sårbart venskab. Igennem hele hendes tid med Elvis, bliver hendes frihed begrænset og Elvis’ kærlighed til hende mere kringlet og uforståelig.

I titelrollen finder man Cailee Spaeny, som vandt prisen for Bedste skuespillerinde for sin portrættering af Priscilla på årets filmfestival i Venedig. 

‘Euphoria’-stjernen Jacob Elordi kan ses i rollen som den ikoniske superstjerne Elvis, der sidste år blev portrætteret af Austin Butler i Baz Luhrmanns ekstravagante film Elvis

PR-Foto

Baby-bio – Hygge – Spiller: 6. december kl. 10.00

Den danske film ‘Hygge!’ er et komediedrama om noget af det danskere er allerbedst til.

Filmen handler om syv venner, der mødes til en overdådig middag i et idyllisk sommerhus. Scenen er sat til en skøn aften med god mad, dejlig vin og ikke mindst masser af hygge.  Men under overfladen lurer en række tikkende bomber af hemmeligheder og intriger, og en vild selskabsleg, hvor alle skal dele alt fra deres telefoner, får hyggen til at slå revner.  Vennerne forsøger krampagtigt at bevare den gode stemning, alt imens en lavine af skeletter vælter ud af skabet og truer med at vende op og ned på alting…

PR-Foto

Retro-bio – Martha – Spiller: 7. december

Den danske folkekomedie ‘Martha’ er fra 1967 og er instrueret af Erik Balling med bl.a. Poul Reichhardt.

Filmen handler om besætningen på skibet Martha, men undervejs i en sejllads møder de den norske konkurrent Harald, som er et langt større og flottere skib. 

Kom udklædt som sømand eller andet der relaterer til filmen og vær med i konkurrence om et gavekort.

PR-Foto

Synkefri – Spiller: 8. – 10. december fortsætter kommende uge

Den danske film ‘Synkefri’ et drama baseret på virkelige begivenheder, der fandt sted i Hirtshals i 1981, hvor ni mænd fra en fiskekutter og redningsbåd mistede livet i et voldsomt skibsforlis.

Da myndighederne placerer ansvaret for ulykken hos styrmanden på båden, sætter hans 17-årige søn Henrik, spillet af Smuk-skuespilleren Sylvester Byder, sig for at efterforske ulykkens egentlige årsag for at rense sin fars navn. I sin jagt på sandheden skal Henrik kæmpe mod byens fiskere, som frygter, at ulykken vil koste arbejdspladser, og mod myndighederne, der for alt i verden vil undgå en offentlig skandale. Alt imens truer sorgen med at splitte Henriks familie. 

Ugens Film

PR-Foto

Biografklub Danmark : There’s Something in the barn – Spiller: 10. december

Filmen ‘There’s Something in the Barn’ er en jule-gyser-komedie, der udspiller sig i en norsk landsby, hvor en typisk amerikansk familie har arvet et lille landsted.

Hvad familien ikke er klar over, er at landstedet også er hjem for en anden beboer: nissen, som bor i familiens nye lade.  Byens lokale advarer familien: En nisse skal behandles ordentligt, ellers får man en arrig og livsfarlig fjende på nakken – som er 130 cm høj, og har nissehue på. 

Heldigvis er der kun tre simple regler, som skal overholdes: Intet skarpt lys, ingen høje lyde, og vigtigst af alt – stil altid en skål risengrød frem til jul!  Den nyankomne familie indser dog hurtigt, at de ikke helt har styr på traditionerne, og inden længe er ikke kun julefreden, men også deres liv, i alvorlig fare…

Tilladt over 11 år

PR-Foto

 

 

 

Ugens Film