De 9 Læsninger på en ny måde i Grindsted Kirke

De 9 læsningerFoto: Sognepræst Gunver Birgitte Nielsen

Musikgudstjenesten ”De 9 Læsninger” er en juleklassiker, men søndag den 10. december kl. 19.00 kan man i Grindsted Kirke opleve en ny og mere moderne udgave.

Det er sognepræst Gunver Birgitte Nielsen, som er idemand til fornyelsen. Den tager udgangspunkt i salmetillægget ”100 Salmer,” som Grindsted Menighedsråd for år siden godkendte til brug ved gudstjenester.

Det lille blå tillæg rummer salmer, som dækker alle de faste ni læsninger fra Biblen, og blandt salmedigterne er forfatterne Lisbeth Smedegaard Andersen, Lars Busk Sørensen og Iben Krogsdal.

Kirkesanger Karina Holgersen synger for, når hun og organist Jens Erik R. Kristensen leder igennem salmesangen, hvor de mest kendte salmer synges i fællesskab, mens Karina Holgersen er sangsolist i andre.

Sognepræst Gunver Birgitte Nielsen er gået på jagt i sit bibliotek og har fundet de ni traditionelle bibeltekster genfortalt af danske forfattere – blandt andre Ida Jessen, Bjarne Reuter og Anne Lise Marstrand-Jørgensen.

De ni tekstuddrag læses af sognepræsten, som også er uddannet i retorik, og hun vil udover at være liturg ved musikgudstjenesten også binde læsninger og salmer sammen, så ”De 9 Læsninger” i Grindsted Kirke søndag den 10. december kl. 19.00 bliver en teologisk, litterær og musikalsk optakt til julens fest.

Alle er velkomne, og der er gratis adgang.