Norlys Vækstpulje støtter Legeplads på Museumsgården Karensminde

Foto: René Lind Gammelmark

Norlys Vækstpulje støtter et projekt om en Legeplads på Museumsgården Karensminde med 100.000 kr.

Formanden for Støtteforeningen Karensmindes Venner, Jens Peter Vandborg fortæller at vennerne har fået hjælp af museumsinspektør Jonas Ruskjær til at udfylde ansøgningen.   Det er et projekt Karensmindes Venner har sat i gang fortæller Jens Peter Vandborg og Kristian Møller Pedersen.

288 projekter fordelt over det meste af landet har netop fået støtte af Norlys Vækstpulje.

Jens Peter Vandborg er ovenud lykkelig for tilskuddet. Sådan en legeplads er jo ikke gratis at etablere fortæller han. Vi har derfor behov for at få midler ind til at kunne sætte det i gang,

Foto: René Lind Gammelmark

Legepladsen kommer til at koste ca. 340.000 kr.  

Vi har fået 100.000 kr. fra Norlys Vækstpulje
Elna Sørensen fik 50.000 kr. fra JV’s kulturpris sidste år
Marinus Kjeldsen gav 10.000 kr. til legepladsen for et par år siden.

Vi har små 200.000 kr. og er i gang med at søge fondsmidler til resten af finansieringen. Vi håber på at få flere penge ind, og Karensmindes Venner vil også selv smide penge i puljen.  Alle virksomheder og private må gerne kontakte Jens Peter Vandborg hvis de vil yde et bidrag.

 

Vigtigt at kunne trække børnefamilier til

Jens Peter Vandborg fortæller at det er vigtigt for Museumsgården Karensminde at få en ny legeplads, for vi skal tiltrække en masse børnefamilier – der kan være her ude en hel eller en halv dag.

 

Hvad skal der laves

Der skal være flere forskellige ting. Madpakkehuset skal flyttes så den bliver placeret bedre i forhold til legepladsen.  Der bliver klatreting, vipper, trapper og mange forskellige ting, og en mindre trampolin. Det er et stort projekt fortæller Jens Peter Vandborg og Kristian Møller Pedersen.  Det kommer til at være der hvor der i dag er tusindbensparken bagved sandkassen. 

Madpakkehuset kommer ind i skoven, med en integreret del ind mod legepladsen, så man kan se over i udstillingshaven og ned på legepladsen.

Legepladsen bliver også placeret så det er tæt ved de forskellige dyr på Museumsgården.

Vækstpulje støtter Legeplads på Museumsgården Karensminde

Tusindbensparken – Foto: René Lind Gammelmark

Vækstpulje støtter Legeplads på Museumsgården Karensminde

Madpakkehuset – Foto: René Lind Gammelmark