Ny sang fra Bruno Jochumsen er på gaden

Ny sang fra Bruno JochumsenBruno er i gang med at gøre den nye udgivelse klar, hjemme ved køkkenbordet - Foto: Privatfoto

BRUNOs BEDSTE JULESANGE følges nu op af en iørefaldende årstidssang med titlen TOUR de NATUR. 

Bruno Jochumsen fra Grindsted, har lavet teksten og melodien, og igen er udgivelsen blevet til i et tæt samarbejde med Ronnie Flyvbjerg Olesen, Filskov.

Det er nemlig Ronnie der har lavet det musikalske arrangement, og sangen er indspillet i Ronnie’s musikstudie på 1. sal af den gamle skole i Filskov, med Ronnie selv på mange af instrumenterne. 

 

TOUR de NATUR i 3 versioner

Sangen er netop udgivet både på CD og alverdens streaming tjenester i hele 3 versioner. Udover original udgaven, kan den faktisk også nydes i både en akustisk og instrumental udgave. Her kan man selv synge med.

 

Ny solist

Solisten er denne gang MONA BRITT NYKJÆR, Bryrup, som mange vil kende fra sine optrædener sammen med Ronnie Flyvbjerg Olesen bl.a. til Syng Dansk arrangementer rundt omkring i hele landet, og det var netop til sådan et arrangement, at Bruno så og hørte Mona første gang i Vestermarkskirken i Grindsted. Bruno tænkte straks, nej hvor ville det være fedt, hvis jeg kunne få hende til at indsynge en af mine sange, og nu er det en realitet. 

 

Mona Britt Nykjær er til daglig Kordegn i Bryrup kirke, men har sin musikalske uddannelse fra Det danske Musical Akademi i Fredericia. Hun har i en del år lavet Høstfesten sammen med revymanden Jan Schou, og har desuden flere gange været en af de bærende musikalske kræfter i Varde Sommerspil. Mona har også i flere sammenhænge været med som korpige for Birthe Kjær i Feel Good Band.

Ny sang fra Bruno Jochumsen

Foto: Privatfoto

Danmarks Bedste Harmonikaspiller er også med. 

Bruno har med stor fornøjelse set og lyttet til KRISTIAN RUSBJERG, Middelfart, når han svinger sin harmonika i Mariehaven i Ansager.

Kristian har også et samarbejde med Dansktopveteranen Peter Vesth, og han har haft egne melodier med på DANSKTOPPEN. I 2023 vandt Kristian Rusbjerg titlen som Danmarks Bedste Harmonikaspiller, og der er derfor lidt af er scoop, at han nu også svinger harmonikaen på Bruno nye sang TOUR de NATUR. 

 

Birthe Kjærs trommeslager holder rytmen. 

HENRIK THOMSEN Esbjerg, holder ikke bare rytmen for Birthe Kjær, På Slaget 12 og Spar 2, men også på flere af Brunos sange, og det er netop Henrik, der sidder ved trommerne på TOUR de NATUR. 

 

 

4 piger fra Billund Pigekantori løfter sangen

Ronnie fik en god ide, da han var ved at færdiggøre sangen, nemlig at der skulle nogle lyse korpige stemmer på sangen. Han spurgte derfor ASTRID JUUL LILLESAND LARSEN, Give – ASTRID STAUN JENSEN, Billund – EMMA RÔHL, Billund, og ALBERTE HERLUFSEN, Grindsted, om de var friske på at medvirke på udgivelsen. Og de slog straks til. Pigerne kender hinanden og Ronnie fra Billund Pigekantori, hvor de alle 4 er en del at det dygtige kor.

 

TOUR de NATUR

Er en lille sang på 4 vers, et vers om Forår, Sommer, Efterår og Vinter. Vivaldi fik, uden yderligere sammenligning, samme ide for nøjagtig 300 år siden i 1723, hvor han skrev sit mest kendte værk, De fire årstider. 

 

Teksten rummer lokale islæt

Brunos tekst tager udgangspunkt i Naturens og årstidernes skifte, som han oplever dem fra sit hjem i Grindsted. I de gamle danske sange synger vi om “Havren der har bjælder på” men nu til dags er det majsmarkerne der ses overalt, så de får en lille hyldest i Brunos sang.  Østbyens fåreavler Niller, har af og til sine får og lam gående på marken lige uden for komponisten vinduer, så de har naturligvis også fået et par linjer i Forårs-verset. Endelig er det studenter til Translokationsfesterne på Grindsted Erhvervsskole, der har givet inspiration til de sidste linjer i verset om sommer. Her havde Bruno i en årrække, som filialchef for Sydbank  i Grindsted fornøjelsen af, at overrække et rejselegat på vegne af Sydbank Fonden til en af studenterne.

 

Coveret til udgivelsen er lavet af Hans Kristian Pedersen, CreaZone i Hejnsvig. Det illustrerer på fineste vis de 4 vers og de 4 hovedpersoner bag udgivelsen. 

Læs mere om sanges tilblivelse på Brunos hjemmeside https://brunosbedstejulesange.dk/tour-de-natur, hvor teksten og noder til sangen også kan hentes ganske gratis, og lyt gerne til sangen i de 3 udgaver f.eks på Spotify eller Youtube:

Tester til Dansktoppen

Bruno Jochumsen og hele holdet bag TOUR de NATUR, håber nu på, at sangen bliver valgt som tester til DRs Dansktoppen en gang i det nye år.