Julehygge på Tværs i Kronen – Grindsted:

Privatfoto

Den 7. december blev der afholdt Julehygge på Tværs i Kronen for mange af byens flygtninge.

Arrangementet var godt besøgt med omkring 120 deltagere.

Blandt de fremmødte var overvejende ukrainere, men også folk fra Syrien, Polen, Iran, Mauritius og Afghanistan. Mange børn og unge var også med til at fejre julen, og der var sange ved et børnekor fra Ukraine.

Først blev der serveret lækker syrisk mad, som var lavet af en syrisk familie. Der var også dansk bøf med løg og kartofler på menuen.

Undervejs blev der sunget julesange og salmer. Derefter var der mulighed for at forme og bage pebernødder og brunkager. Der blev også klippet julesager og lavet julestjerner.

Til kaffen blev der serveret klejner og kager af forskellige slags. Arrangementet sluttede med en kort andagt i Grindsted kirke, hvor deltagerne fik mulighed for at se tårnrummet.

Arrangørerne af Julehygge på Tværs var Grindsted Y’s Men, Indre Mission, Grindsted kirke, Sprogskolen og Dansk-Ukrainsk cafe (Røde Kors).

 

En god mulighed for at mødes og hygge sig

Julehygge på Tværs var en god mulighed for de mange flygtninge i Grindsted til at mødes og hygge sig sammen. Det var også en mulighed for at lære om dansk kultur og traditioner.

Både flygtninge og lokale var glade for arrangementet. Det var en god måde at mødes på og skabe fællesskab skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

 

Et vigtigt initiativ

Julehygge på Tværs er et vigtigt initiativ, , der hjælper flygtninge med at føle sig velkommen i Danmark. Det er en god måde at skabe et fællesskab og vise, at vi er der for dem.

 

Privatfoto

Privatfoto