Den nye legeplads i Billund også kaldet Verdensparken blev indviet

Albert klipper her snoren - Foto: Marianne Thorø

Søndag var rigtig mange borgere – voksne som børn mødt op til den officielle indvielse af den nye legeplads – også kaldet Verdensparken der ligger ved stien mellem Sønderkær og Mølleparken i Billund.

Af Marianne Thorø

– Nøj, hvor er er fedt! Her kommer vi til at bruge rigtig meget tid, lød det fra flere af de fremmødte, der lod børn og børnebørn få frie hænder til at prøve alle redskaberne – også selvom legepladsen ikke er helt færdig og mangler endnu noget for at stå helt skarpt:

– Dette efterår har jo som bekendt været ekstraordinært vådt, hvorefter kulden satte ind, og det har spændt ben for, at vi kunne nå helt i mål til i dag. Derfor mangler der enkelte redskaber og lige den sidste finish. Det kommer der styr på – sandsynligvis allerede senere i denne måned, sagde formand for Billund Kommunes Teknik-, Plan- og Kulturudvalg, Simon Nicolajsen Jørgensen, i sin tale.

Men det skulle nu ikke lægge en dæmper på det gode humør:

– For i dag er en særlig dag. Det er nemlig ikke bare en tilfældig legeplads, vi indvier. Nej, det er et område, som er skabt på baggrund af det helt unikke ved Billund som by og på borgernes – især de yngste borgeres – ønsker til det nye legeområde. Legepladsen har vi kaldt for Verdensparken. Det navn har rod i alle de forskellige nationaliteter, som bor i Billund. Hvis I kigger nærmere på legeredskaberne, så finder I en masse forskellige flag, som repræsenterer den helt unikke geografiske mangfoldighed, vi finder i Billund. Og på svævebanerne, som snart kommer op, kan man lege, at man kommer flyvende ind til legelufthavnen i sin Boeing 747, lød det fra udvalgsformanden, der også havde mere godt nyt:

– Vi indvier også et afslapningssted, hvor blandt andet byens unge kan hænge ud og mødes i fællesskab. Og så indvier vi et stort madpakkehus. Madpakkehuset gør det oplagt at holde en børnefødselsdag her, uden at man behøver være nervøs for det til tider utilregnelige danske vejr, sagde Simon Nicolajsen Jørgensen, inden han sendte store og små ud i fri leg – og en tur forbi vognen med lune æbleskiver.

Den nye store legeplads er en del af den nye legepladsstrategi i Billund kommune, som går efter få store legepladser fremfor de små rundt omkring. Indtil videre er der kommet nye legepladser i Filskov og én ved Anlægget i Billund, der nu har fået endnu en. Senere venter Vestbyen i Grindsted og i Vorbasse samt Hejnsvig.

 

Legeplads området er ikke helt færdigt – Foto: Marianne Thorø

Foto: Marianne Thorø

Formanden for Teknik-, Plan- og Kulturudvalget Simon Nicolajsen Jørgensen holdt tale – Foto: Marianne Thorø

Foto: Marianne Thorø

Foto: Marianne Thorø