Danmarks Naturfredningsforening genåbner i Billund Kommune med foredrag om fremtidens natur

Arkivfoto: René Lind Gammelmark

Onsdag den 21. februar genåbner Danmarks Naturfredningsforening sin lokalafdeling i Billund Kommune med hjælp fra lokale frivillige.

 

Åbningen markeres med spændende naturforedrag ved bl.a. den prisvindende journalist Kjeld Hansen. Alle er velkomne

Der findes en rig og mangfoldig natur i Billund Kommune. Den skal vi værne om – både for naturens skyld og for kommende generationers. Derfor er der brug for en lokal DN-afdeling, der kan tale naturens sag, formidle dens værdi til andre og indgå lokale samarbejder om grønne tiltag.

Det mener en række lokale ildsjæle, der i samarbejde med sekretariatet hos Danmarks Naturfredningsforening har besluttet at genetablere en lokalafdeling i Billund Kommune. En af disse er Karsten Madsen, der til daglig arbejder med IT.

– Ved at genoplive DN-afdelingen engagerer vi os i at bevare vores nære natur og inspirerer andre til at deltage. Vi vil skabe en stærk, lokal platform for naturbevarelse og bæredygtighed. En DN-lokalafdeling i Billund er ikke blot et ønske, men en nødvendighed. Vores nære natur fortjener en stemme og beskyttelse, udtaler Karsten Madsen i en pressemeddelelse.

 

Alle kan være med

Målet er, at den nye lokalafdeling skal være et samlingspunkt for frivillige initiativer og aktiviteter i og omkring den lokale natur. Gruppen af lokale initiativtagere inviterer alle til at være med uanset baggrund og alder – mulighederne er mange, og man behøver ikke at vide en masse på forhånd.

– Borgerne får nu et sted at gå hen og slippe hænder, kreativitet og muskler løs og bokse for naturen – eller dele naturoplevelser med andre. Du må lave lige det, du vil – meget, lidt, hurtigt, langsomt. Vores højeste ønske er, at du laver det, du har sagt ja til. Vi skal nok koordinere og sørge for grej, fortæller Henning Sørensen, der også er med i initiativgruppen.

Han glæder sig til at komme i gang med at gøre en forskel for den lokale natur sammen med andre:

– Bare på de få gange vi har mødtes i gruppen, har jeg oplevet befrielsen over at kunne dele naturbekymringer med ligesindede og tale om, hvordan vi kan handle på dem. Det at stå sammen giver vældige kræfter og gåpåmod, siger Henning Sørensen, der også inviterer til et tæt samarbejde med eksisterende grønne naturgrupper i kommunen.

Gruppen af lokale initiativtagere stiller alle op til den lokale afdelingsbestyrelse, som bliver valgt samme aften.

 

Genåbning med naturforedrag den. 21. februar

I forbindelse med genåbningen inviterer gruppen af lokale frivillige til officielt åbningsarrangement onsdag d. 21. februar kl. 19.00 i Folkehuset No. 16 i Grindsted.

Aftenen byder bl.a. på et foredrag ved den prisvindende journalist og forfatter, Kjeld Hansen, der er en af landets førende miljøskribenter. Med foredraget stiller Kjeld Hansen skarpt på insekternes voldsomme tilbagegang, betydningen af de seksbenede fortryllende og arbejdsomme skabninger og ikke mindst, hvordan vi forhindrer deres undergang – samt en praktisk vedledning til, hvad man selv kan gøre.

Vicepræsident i Danmarks Naturfredningsforening, Sebastian Jonshøj, vil også deltage og fortælle om Danmarks Naturfredningsforenings arbejde lokalt og nationalt og mulighederne for at engagere sig.

Alle nysgerrige og interesserede er velkomne til at deltage i arrangementet, hvor vi også vil byde på en forfriskning. Arrangementet er gratis.  

 

Program 

  • 19.00 – 19.05 Velkommen
  • 19.05 – 19.25 Danmarks Naturfredningsforening nationalt og lokalt v. Sebastian Jonshøj, vicepræsident i Danmarks Naturfredningsforening
  • 19.25 – 20.30 Pladsmangel og pesticider udrydder alverdens insekter – også i Danmark, men vi skaber selv fremtidens natur v. Kjeld Hansen, prisvindende journalist og forfatter  
  • 20.30 – 20.40 Pause
  • 20.40 – 21.00 Ekstraordinært årsmøde med valg af bestyrelse
  • 21.00 – 21.15 Opsamling og tak for i dag

 

Tid og sted

Onsdag d. 21. februar kl. 19.00 – 21:15 i Folkehuset ”No. 16”, Østergade 16, 7200 Grindsted. 

 

Tilmelding

Tilmelding via følgende link: https://danmarksnatur.typeform.com/to/zUMETf03  

 

Fakta: Naturen i Billund Kommune

Billund Kommune rummer efter danske forhold en god andel natur og indtager en 29. plads på Naturkapitalindekset (2020), der er en opgørelse fra Aarhus Universitet over samtlige 98 kommuners natur og kvaliteten af den.

Kommunen byder blandt andet på fine områder med skov, enge, heder og moser.

Billund Kommune rummer 22 fredede områder. De fleste er kirkefredninger, men der findes også enkelte større natur- og landskabsfredninger, blandt andet Grene Sande og Store Råbjerg.