Fest for fantastisk legeplads på Museumsgården Karensminde

Ny legeplads - Foto: Anette Sofia Svejstrup

Fest for fantastisk legeplads på Museumsgården Karensminde den 22. marts 2024

Støtteforeningen Karensmindes Venner og Mark | Museet for en Ny Danmarkshistorie inviterer både børn og voksne til en festlig åbning af museets nye legeplads fredag den 22. marts kl. 10.30. Der vil være leg, kage, saftevand og kaffe – og gratis adgang for alle.

Legepladsen er blevet til i et tæt samarbejde mellem Mark og Støtteforening Karensmindes Venner og i samskabelse med elever fra Grindsted Privatskole.

Til realisering af legepladsprojektet er der opnået tilskud gennem Norlys Vækstpulje, Nordea-fonden (Liv i Det Lokale), REMA 1000 Grindsted, Kulturvirket, Støtteforeningen Karensmindes Venner samt en privat donation fra medlem af Karensmindes Venner, Marinus Kjeldsen.

Vennernes store ønske

En del af støtteforeningens tilskud til legepladsprojektet er den pengegave på 50.000kr, som foreningen vandt gennem JydskeVestkystens Kulturpris 2022. Allerede dengang havde man længe haft et ønske om at bygge en god og solid legeplads til glæde for museets mange gæster. Den daværende formand for foreningen udtalte på aftenen for prisuddelingen, at pengene højst sandsynligt ville gå til denne legeplads.

 

Niels Lindgren, medlem af Karensmindes Venner, som har været med i legepladsprojektet fortæller:

”Legepladsen, som vi har ønsket os og arbejdet på i flere år, er nu endelig blevet færdig.
Der har været mange involveret i projektet. Vi håber og tror legepladsen kan blive til glæde for alle Karensmindes gæster. Det gælder især familier med børn og bedsteforældre med børnebørn. Tag madpakken med og nyd den, mens børnene leger på legepladsen og kigger på dyrene. Hvis man har lyst til at støtte Karensmindes Venners arbejde og komme gratis ind på museet, kan man blive medlem af foreningen for 200kr om året. Vi glæder os til at se alle.”

Legepladsen er udtryk for, hvordan foreningsliv kan gøre en reel forskel for borgere i Billund Kommune, hvor der er skabt rum for leg og samvær både for familier og institutioner. Dette har haft betydning for blandt andet Norlys Vækstpulje i beslutningen om at støtte legepladsprojektet, som vækstpuljeansvarlig, Niels Vendelboe, fortæller:

”Vi er rigtig glade for at kunne støtte det lokale foreningsliv. Det er dejligt at se, hvor stor forskel pengene kan gøre for de mange projekter, der ofte primært drives ved hjælp af frivillige kræfter,”

Kulturhistorie, lokal forankring og bæredygtighed i én legeplads

Museumsinspektør og projektleder, Jonas Ruskjær, fortæller om tre særlige værdier, som man har haft for øje i udviklingen af den nye legeplads:

”Legepladsen er lavet ud fra et kulturhistorisk perspektiv med kulturhistoriske elementer såsom en Ferguson traktor og ’jyske’ vippe-heste. Bæredygtighed og lokal forankring er grundlæggende værdier for os, og derfor har vi fx valgt den særligt holdbare træsort Robinia. Vores leverandør, Aktiv Leg fra Hejnsvig er både lokal og bæredygtig, fordi de tapper elementerne sammen frem for at anvende jernbeslag. Dette går fint i tråd med Marks øvrige indsatser samt tilslutning til museernes charter for grøn omstilling.”

 

Det hænger også fint sammen med flere af fondenes fokus, som fx Norlys Vækstpulje, hvor vækstpuljeansvarlig, Niels Vendelboe, fortæller:

”I år har Norlys Vækstpulje et særligt fokus på de grønne initiativer. Vi prioriterer særligt klimaforbedringer, energirenoveringer og bæredygtigt iværksætteri, fordi det er vigtigt for os at bidrage til den grønne omstilling.”

Læs mere om Mark | Museet for en Ny Danmarkshistorie på hjemmesiden www.markmuseum.dk. Er man interesseret i at tage del i Støtteforeningen Karensmindes Venners arbejde, møder man blot op til en kop kaffe og en snak tirsdag eftermiddag på Museumsgården Karensminde.

 

Læs også

Norlys Vækstpulje støtter Legeplads på Museumsgården Karensminde