Månedens bog i marts 2024 på Billund Bibliotekerne

Månedens Bog, Billund B ibliotekerne

Månedens bog i marts 2024 på Billund bibliotekerne er disse to bøger

 

Bibliotekerne MAGION i Grindsted og Sdr. Omme 

I denne måned har vi fokus på debutromanen ”Folk som sår i sne” af den svensk-samiske forfatter Tina Harnesk – En humoristisk, men barsk fortælling i to spor. Det ene spor følger den 85-årige Máriddja, der netop har fået konstateret kræft, og det andet et ungt par – Kaj og Mimmi, som netop er flyttet op til området nord for polarcirklen, hvor romanen foregår.

Máriddja og hendes mand havde i deres ungdom en dreng de betragtede som en søn, men som blev fjernet fra dem. Denne dreng beslutter Máriddja sig nu for at finde, inden det er for sent. Da Máriddjas mand er blevet glemsom og ikke kan tåle for meget snak, nøjes Máriddja med at betro sig til den søde Siri, der er inde i telefonen.

Romanen er fortalt med en god portion humor, hvilket bidrager til at historien ikke fremstår alt for barsk. De dybere omdrejningspunkter som fx tvangsforflytninger af samerne, overgreb og sygdom bliver dog ikke hvisket væk af humoren, men fremstår stadig som en vigtig del af læseoplevelsen.

”Folk som sår i sne” blev sidste år kåret af læserne i Sverige til årets bog, og det er bestemt én, man ikke bør snyde sig selv for.

Månedens bog i marts 2024

Månedens bog i marts på Billund bibliotekerne (Grindsted og Sdr.Omme)- PR-Foto

 

Bibliotekerne i Billund og Vorbasse

Den danske forfatter Kim Andrea Brofeldt, har i sin debutroman ”Afslutninger” beskrevet en lidt skæv og utraditionel tilgang til livet.

I stedet for at have fokus på det der skal startes, har romanens hovedperson, den underfundige Sarah, fokus på alt dét, der skal afsluttes. Sarah er ansat på et plejehjem, og en af hendes fornemmeste opgaver er at få afsluttet dét hendes beboere var i gang med, da de gik bort. Det kan være et puslespil, der ikke er lagt færdigt, eller en kop kaffe, der ikke er drukket ud. I historiens begyndelse møder vi Sarah på kirkegården, hvor hun er i færd med at læse en roman færdig for en afdød beboer.

Romanen er varm fortælling, der er fyldt med en masse små historier.  Alle disse historier binder den samlede fortælling sammen, og giver læseren en god forståelse for hvorfor Sarah er blevet som hun er, og hvad der gør, at hele hendes fritid bliver brugt på alle de afslutninger, hun skal have ud af verden.

Månedens bog i marts 2024

Månedens bog i marts på Billund bibliotekerne (Billund og Vorbasse)- PR-Foto

”Afslutninger” er en velegnet roman til de dage, hvor man har brug for en historie med dybde, og som læseren, på trods af de af og til triste historier, bliver glad af at læse.