Borgmester starter Engsøløb

Foto: René Lind Gammelmark

Af løbschef Erik Holme Bertelsen

 

Borgmester starter engsøløb den 2. juni 2024 kl. 10.30

Opbakning fra firmahold og mails til tidligere deltagere på vej

   

Opvarmningen til regionens ældste motionsløb, Engsøløbet i Grindsted, går nu for alvor i gang, før startskuddet lyder søndag den 2. juni kl. 10.30.

I næste uge modtager samtlige løbere fra de to seneste år personlige mails med opfordring til at snøre skoene igen til dette års løb. Enten til den klassiske rute på 7,5 km., som løbes for 47. gang. Eller til den senere tilkomne rute på to km. for især hurtigløbere og begyndere.

–  To af vore traditionelt trofaste og store firmahold fra byen, IFF og KA, har for længst varslet, at de også i år stiller hold. Nu er vi så spændte på, hvor mange deltagere de to virksomheder lykkes med at samle. Vi har også mindet en del af vore tidligere deltagende firmahold om vores løb, ligesom vi er spændte på, hvor mange helt nye firmahold, der dukker op på startstregen, oplyser løbschef Erik Holme Bertelsen, som også har været på besøg på flere skoler i byen for at varme interessen for løbet op fra de yngre årgange.

–  Selv om en stor spiller som IFF stiller til start og mange gange før har fået diplomet for største firmahold, skal det ikke få andre firmaer til at give op i dén konkurrence. Vi hædrer både største firma-, skole-, forenings- og familiehold. Og hvis ens hold ikke er stort nok til at vinde en kategori, kan både nye og gamle hold i alle de fire kategorier gå efter årets største fremgang. Her kan selv nye hold være med, så længe man stiller flere end ti deltagere, fastslår løbschefen, som også har fået en anden medspiller.

Nemlig Billund Kommunes borgmester, Stephanie Storbank, som har lovet at starte løbet, før hun selv begiver sig ud på den korte to km.-rute.

–  Vi er glade for, at borgmesteren vil være med til markere vort løb. Jeg udstyrer hende formentlig med et klaptræ. For i efterhånden mange år har det krævet våbentilladelse at betjene en startpistol. Vi holder flest mulige at Engsøløbets traditioner i live, men nogle ting ændrer tiden for os. Heldigvis er et klaptræ en kendt rekvisit fra atletik. Den giver det karakteristiske smæld og er faktisk svær at skelne fra klassiske startpistoler, konstaterer løbschefen med smil.

 

Fakta

Engsøløbet søndag den 2. juni kl. 10.30 bliver det 47. i rækken.

Atletikklubben Heden og Grindsted Motion arrangerer i fællesskab.

Det første Engsøløb i 1976 samlede beskedne 60 løbere, og løbet var ganske lille i resten af sit første årti. Men da motionsbølgen rullede i 1980’erne, voksede Engsøløbet til det klart største i en større omegn. Ved 25 års jubilæumsløbet i 2000 var det endda Midtjyllands største med 1.846 deltagere, heraf mange fra firma-, skole- og familie hold.

Før de to års Corona pause, i 2019, fuldførte knap 600 løbere. I 2022 deltog 327 og i 2023 deltog 385.

Vestjysk Bank har været med alle årene som hovedsponsor, oprindeligt som Grindsted Sparekasse og siden som Den jyske Sparekasse.

To ruter, klassikeren på 7,5 km samt den korte 2 km-rute for begyndere og hurtigløbere.

Tilmelding på sportstiming.dk senest 31. maj.

 

Mere info på Facebookgruppen Engsøløbet 2024