50-års jubilæum fejres med maner

Christian Skjødt Nielsen, Dennis Lauridsen, Allan Kjeldsen, Dennis Refshøj, Stefan Pedersen, og Peter Mortensen - Foto: Berit Østergaard Lauridsen

50-års jubilæum fejres med maner, når De Glade Jyders Fest 2024 løber af stablen fra den 7. til den 11. maj.

I år er det 50 år siden De Glade Jyders Fest – Jydefesten blev afholdt for første gang.

Det markeres med et kæmpe program, med masser af musik og underholdning, ganske gratis for borgerne.

 

Starter som sædvanligt tirsdag

Jydefesten starter tirsdag den 7. maj med Sdr.Omme Løbet.

 

Onsdag

Sdr.Omme Oldboys møder Bække Oldboys kl. 19.00 på stadion, hvor de spiller fodboldkamp.

Traditionen tro er der jydebanko, og det foregår kl. 19.30 i Sdr.Omme Multicenter

Dr. Diesel indtager Jydeteltet, hvor de som sædvanligt spiller op til fest kl.21.30 – her er der ingen adgang for personer under 18 år.

 

Torsdag

Torsdagens program starter med et af de faste indslag, nemlig Jydemarchen.  Den er på 6,5 km og starter kl. 7.30. Der bliver solgt pølser og brød på ruten, ved Juellingsholmsvej.

Sdr.Omme Slow Riders tager på Jydetur – en 60 km. lang tur på knallerter med start fra Sdr.Omme Bageri kl. 8

Som en ny ting, kommer Sherif Haps kl. 11.30 og underholder på Vestjysk Bank Scenen.

Jydefestoptog – årets tema er Guldfeber. Det er ikke kun virksomheder og foreninger der kan deltage i optoget, ALLE kan være med også private. Dennis Lauridsen der er formand for Jydefesten håber på at der kommer mange der vil deltage i optoget. Man kan behøver ikke at tilmelde sig, men blot møde op ved Spejderhytten, hvor der er fælles afgang kl. 13.00.

Tørfisk er jo også et af de faste indslag til Jydefesten, og det er de selvfølgelig også i år. De spiller kl. 15.00 og 16.30.

Marius Grønkjær kommer spiller i Jydeteltet når Tørfisk er færdig.

Den musikalske del af torsdagens program afslutter Degn Corner der spiller i Jydeteltet fra kl. 21 til 01.30

 

Fredag:

Der er gratis morgenmad i Jydeteltet fra kl. 8 til 9.

Jydemarked på Sig-Engen fra kl. 9 til 15

Fra kl. 13 til 16 spiller Konkurs i Jydeteltet – det plejer at være festligt.

Om aftenen er det MD Duo der spiller for de unge fra kl. 20 til 01.30 og dermed slutter Jydefestens fredagsprogram.

 

Lørdag – Jydefestivaldag

Såfremt brandmændene M/K fra brandstationen i Grindsted ikke er blevet kaldt på opgave, vil du kunne møde dem og deres brandbiler på Sig-Engen om formiddagen.

Meny i Sdr.Omme har sponsoreret Mek Pek og Habbasutterne, der underholder børnene i Jydeteltet fra kl. 11 til 12 

Der er gratis pølse- og sildebord i Jydeteltet fra kl. 12 til 13

Kl. 13.30 starter Jydefestivallen der er den helt store satsning i jubilæumsåret. Det kan kun lade sig gøre fordi Vestjysk Bank er hovedsponsor og at de to foreninger bag Jydefesten har bestemt sig for at gøre noget ekstra ud af markeringen af 50-års jubilæet.

Det er Birthe Kjær, Nikolaj og Piloterne samt Spar2 der sørger for den musikalske underholdning til jydefestivallen.

Der bliver stillet en stor mobilscene op på Hovedgaden der vil være helt spærret for trafik. Man kan så stå helt ned til krydset ved Kroen og på hele festpladsen og nyde musikken.

Dennis Laurisen opfordrer folk til at komme i god tid, da der kan blive rift om pladserne og der kan blive kø for at komme ind.

På jydefestens facebookside vil der blive lagt et opslag op, så man kan se hvor man skal parkere.

Når Jydefestivallen er slut, spiller The Dukes i Jydeteltet fra kl. 21 til 02.00 – derved får folk mulighed for at feste videre når festivallen er slut.

Kl. 23.00 er der fyrværkeri. Jydefesten har nemlig hyret en professionel fyrværker til at lave et festligt fyrværkeri for at markere 50-års jubilæet.  I gamle dage var der også fyrværkeri når Jydefesten sluttede, og den tradition har vi valgt at tage op en enkelt gang i anledning af jubilæet fortæller Dennis Lauridsen.

 

250 Frivillige

Det er et stort setup der skal til for at få Jydefesten til at nå sammen, og de to foreninger bag Jydefesten: Sdr.Omme Idrætsforening og Sdr.Omme Fællesskab har 250 personer i gang i løbet af Jydefesten. De håber selvfølgelig at folk støtter op om arrangementerne og køber deres drikkevarer mv. på pladsen.

Vi er super privilligerede i Sdr.Omme, da rigtig mange frivillige og sponsorer hvert år bakker op, så Jydefesten kan løbe af stabelen. Vestergaard El og Jysk Teknik er to af de virksomheder i Sdr.Omme, som hvert år bakker op om Jydefesten. Det gør de blandt andet ved at lægge rigtig mange frivillige timer i alt el-arbejde i forbindelse med forberedelserne til Jydefesten.  Uden dem, ville Jydefesten ikke være det samme. Derfor er vi meget taknemmelig for alle de frivillige og sponsorer, som ligger deres frivillige tid og kræfter i byfesten i Sdr.Omme udtaler Dennis Lauridsen.

I år har vi hyret 20 vagter ind for at sørge for alt kommer til at forløbe fornuftigt forklarer Dennis Lauridsen. 

Ud over 7. klasses forældre, kommer også Natteravnene fra Grindsted til Sdr.Omme for at passe på de unge mennesker.

 

Dennis Lauridsen er glad for at Jydefesten er blomstret op igen, for inden den blev flyttet fra Stadion og ned til Sig-Engen var den gået lidt i stå.  Den har nærmest fået en boost ved at flytte mener Dennis.