Grøn aftale får stor betydning lokalt

Grøn aftale får stor betydning lokaltKris Jensen Skriver og Anni Matthiesen - Pressefoto

Grøn aftale får stor betydning lokalt – Mandag kunne et bredt flertal i Folketinget fremlægge, hvordan cirka 5 milliarder fra det grønne råderum fordeles.

 

Aftalen indeholder herunder gode lokale projekter, og ifølge de lokale folketingsmedlemmer Kris Jensen Skriver (S) og Anni Matthiesen (V) er der mange gode nyheder i aftalen.

Der er bl.a. sat 550 mio. til generationsforureninger, herunder den i Grindsted, og så er der afsat 705 millioner i fjernvarmepuljen, så alle modtagne ansøgninger til fjernvarmepuljen i 2024 nu kan finansieres. Samtidig glæder det også de to folketingsmedlemmer at se, at der vil blive indkaldt til drøftelser om status på overskudsvarme og termonet.

 

Folketingsmedlem for Socialdemokratiet Kris Jensen Skriver, der er valgt i Vejen-kredsen udtaler:

”Som lokalvalgt er jeg meget glad for den her aftale. Det er særdeles positivt, at der også fremadrettet er midler, så regionerne kan komme videre med oprydningen efter generationsforureningerne. Det kommer Grindsted til gavn, og jeg noterer mig, at aftalepartierne er opmærksomme på, at der senere kan blive behov for yderligere finansiering.

Ligeledes er det rigtig godt, at de lokale projekter, der er i gang med fjernvarme nu kan komme videre. Jeg har mødtes med de lokale ildsjæle, og jeg er glad for, at de får klarhed med den her aftale. Det glæder mig desuden meget, at der er skred i i sagen om overskudsvarme. Det giver ingen mening, at man i Vejen ikke har mulighed for at bruge overskudsvarmen i dag. Det skal vi have gjort noget ved, og vi er nu kommet et skridt nærmere, ligesom termonet, der er en god mulighed for kollektiv varmeforsyning der, hvor der er længere mellem husene, er tættere på en afklaring. Jeg vil følge op på de lokale sager og fortsat arbejde videre med dem, så der lander en god løsning i sidste ende” udtaler Kris afslutningsvis.

 

Folketingsmedlem for Venstre Anni Matthiesen udtaler:

”Jeg glæder mig rigtig meget over, at der nu øremærkes omkring 550 mio. kroner fra Den Grønne Fond til oprydning af generationsforureninger. Når man bor tæt på en af landets største generationsforureninger – nemlig forureningen efter Grindsted Værket, ja så er det en glæde hver gang der findes penge til oprydning” udtaler Venstres lokale folketingsmedlem Anni Matthiesen.

”Også de omkring 500 mio. kroner der overføres til fjernvarmepuljen glæder mig meget. Jeg har haft flere møder med lokale grupper i Sydjylland, som kæmper for at få etableret fjernvarme i deres by og derfor er det jo afgørende, at der kan ydes statstilskud for at disse projekter kan blive til virkelighed. Samtidig noterer jeg mig også, at ministeren nu vil indkalde til drøftelser både omkring anvendelse af overskudsvarme og termonet. Begge dele har jeg kæmpet for igennem rigtig lang tid. Da det i mine øjne kun give mening at vi anvender overskudsvarmen frem for at sende den ud til gråspurvene” siger Anni Matthiesen fra Venstre.