Naturvejledere var på besøg hos Børnenes Univers Syd

Foto: René Lind Gammelmark

Af Marianne Thorø

Der var dyb koncentration og lyttelapperne slået helt ud, da to naturvejledere fra Billund kommune i dag var på besøg hos udegruppen hos Børnenes Univers Grindsted Syd.

Dagens ni børn i gruppen Koglerne skulle beriges med læring om naturen – noget som de befinder sig ganske behageligt i til daglig, hvor meget af tiden i børnehaven bag Grindsted Stadion foregår netop udenfor.

– Netop i dag kommer vi lidt udenfor vores vanlige matrikel og vi får kyndig vejledning af kommunens naturvejledere, der kan svare på alle vores spørgsmål. Og så får børnene lov til at fordybe sig lidt mere, og de finder ud af at vi kan undersøge det hele lidt mere. Så jeg tænker, at børnene her får et forhold til hvad der er i naturen, uden vi behøver at tage i zoologisk have, siger pædagog i BUGS, Helle Vejrum.

Dagens emne var myrer, og som det er enhver husejer i Billund kommune bekendt, findes der så rigeligt af dem lokalt. Men også på lyngheden lige ved siden af børnehaven findes der en del af den slags – sammen med de græssende får i indhegningen.

 

Bevæbnet med insektglas med lup gik Koglerne i krig med at få gelejdet de små kryb ned i glassene, så de kunne nærstuderes gennem luppen.

Og sammen med naturvejlederne fik børnene i dag god hjælp af tre politikere, Simon Nicolajsen Jørgensen, Bjarne Larsen og borgmester Stephanie Storbank.

De kunne på tæt hold se hvordan det foregår når kommunens naturvejledere på den måde kommer ud til børnene og deres lokale natur, i stedet for den anden vej rundt hvor alle børnene kommer ud til naturvejlederen. 

Den ordning er en del af kommunens ’Den Grønne Læseplan’, som blev vedtaget af Børne- og Familieudvalget i 2021. Planen indeholder mål for, hvordan daginstitutioner og skoler skal arbejde med Natur og Miljø. Blandt andet er det et mål, at personalet får inspiration til at fremme børnenes fortrolighed med naturen gennem aktiviteter, leg og undervisning.

Som en del af Den Grønne Læseplan har institutionerne også mulighed for at besøge Billund Vand, GEV, Grindsted Landbrugsskole, museumsgården Karensminde og mange flere.

 

Klik på billederne i galleriet herunder for at se dem i stor størrelse