Andel hædrer Martin Sandager med 25.000 kr

Martin SandagerMartin Sandager - PR-Foto

Andel hædrer Martin Sandager med 25.000,- kr.  for hans arbejde med Kragelund – en lysåben mose

Martin Sandager der kommer fra Grindsted har arbejdet med Kragelund – en lysåben mose” Det er et område på 100 hektar, som er genskabt som værdifuld hedemosenatur med helårsgræsning for vandbøfler, ungarske uldsvin og vilde ponyer.

Moseområdet vrimler desuden med sjældne planter og sommerfugle.

Martin Sandager  har begået en stor bedrift, som kan påvirke og inspirere andre, og plejeprogrammet kan vise sig at blive banebrydende for indsatsen for en bedre biodiversitet i lignende områder udtaler Andel.

Martin fortæller at det er vigtigt for ham, at sætte natur og dyr fri, og lade kræfterne herske og selv sætte retning for, hvor vi skal hen. Det haster virkelig med den grønne omstilling. Det handler om at arbejde for noget, der er større end os selv, det er ikke afgørende, hvem der kommer først med de gode tiltag, det er en kæmpe holdindsats, der er nødvendigt for klima og biodiversitet udtaler han.

 

Martin er en af tre der har modtaget prisen fra Andel.

Energi- og fibernetkoncernen Andel uddeler prisen Årets Forkæmper til tre personer, der går foran og kæmper for en grønnere fremtid gennem stærke projekter og foreninger. De modtager hver en kontant anerkendelse på 25.000 kr.

Andel har stiftet en ny national pris, Årets Forkæmper, der gives til personer eller lokale foreninger, der har gjort noget helt særligt i forhold til den grønne omstilling. Så i foråret har Andel modtaget flere hundrede indstillinger, og det har været en god oplevelse at finkæmme de mange indstillinger og finde de tre forkæmpere, fortæller Rikke Trikker, kommunikationsdirektør i Andel:

”Det er en kæmpe fornøjelse at opleve det store engagement for at skabe en grønnere fremtid, der blomstrer i hele landet gennem. De mange indstillinger vidner om, hvor ivrige og iderige danskerne er i kampen for at passe på vores klima. Det giver energi og tro på, at vi kan bekæmpe klimaudfordringerne. Og tro på, at det nytter noget at handle som individ i stærke fællesskaber. Det er virkelig opløftende”.

Rikke Trikker har glædet sig til at overrække Andels anerkendelse til de tre forkæmpere.

”Vi har fundet tre inspirerende rollemodeller, der virkelig fortjener at blive fremhævet og fejret for deres indsats. De kæmper på hver deres måde for at skabe en grønnere fremtid, akkurat som vi gør i Andel. Vi har en klar ambition om at går foran i kampen mod klimaforandringerne, og vores ambitiøse investerings-program skal øge produktionen af vedvarende energi og skabe et energisystem, der frigør Danmark fra afhængigheden af fossile brændsler”

De to andre der har modtaget prisen er Tiny Varigheden i Køge, og Bent Mariager fra København.

 

Kriterier for initiativer og personer, der kan indstilles til Årets Forkæmper;

 • Prisen som Årets Forkæmper gives til privatpersoner eller lokalforeninger med et initiativ, der kommer klima og/eller miljø og natur til gode. Initiativet må således ikke være til gavn for enkeltpersoner.
 • Initiativet skal have været aktivt i minimum et år.
 • Initiativet har aktiviteter, der fremmer klima- og eller/miljømæssige formål, fx ved at
  • reducere CO2 udledning
  • øge biodiversiteten i lokalområdet
  • inspirere andre til at bidrage til den grønne omstilling
  • komme med nytænkende eller kreative løsninger på miljø- og/eller klimamæssige udfordringer
 • Den indstillede forkæmper skal være fyldt 18 år og bosiddende i Danmark.

Der gives ikke støtte til politiske partier eller foreninger, samt religiøse formål

 

Du kan læse mere om Kragelund Mose ved at klikke HER