Nu skal der skabes mere liv i Grindsted bymidte

Kris Jensen Skriver og Anni Matthiesen - Foto: Marianne Thorø

Nu skal der skabes mere liv i Grindsted bymidte lyder det i en pressemeddelelse fra lokale folketingsmedlemmer

 

Tirsdag behandlede vi i Folketinget et lovforslag, hvor i alt 14 byer – her i blandt Grindsted – får mulighed for at afprøve forskellige indsatser, der skal understøtte og skabe liv i bymidten. I ansøgningen lagde Billund Kommune bl.a. vægt på, at hensigten var at skabe et åbent hus/bygninger for alle byens borgere, hvor man kan mødes på tværs af fællesskaber og tilhørsforhold. Det overordnede formål med ansøgningen er netop at afprøve forskellige tiltag, der kan bidrage til at skabe mere liv i bymidten.

 

Kris Jensen Skriver udtaler:

”Det er virkelig godt, at Grindsted er med i forsøgsordningen. I mit arbejde som folketingsmedlem er det vigtigt at være et lokalt talerør på Christiansborg, og derfor har det været afgørende for mig, at Grindsted kom med i ordningen. Jeg tror på, at det her kan være med til at skabe mere liv i bymidten, og jeg ser en stor værdi i, at vi har en bymidte med liv og aktivitet i Grindsted. Det var derfor en stor glæde, da jeg i dag kunne trykke på den grønne knap og godkende det lovforslag, der netop gør det muligt. Jeg ser frem til at følge kommunens arbejde med at virkeliggøre de tiltag, der er nævnt i ansøgningen.”

 

Anni Matthiesen siger:

”Jeg glæder mig over, at vi nu har taget endelig beslutning om at bevilge pengene til Grindsted bymidte. Grindsted bliver således en af de 14 byer, hvor bymidten er med i et frihedsforsøg og som får statsstøtte til de næste fire år, at der kan ske udvikling og dermed forhåbentlig skabes mere liv i bymidten. Jeg har som Venstres lokale folketingsmedlem og medlem af Udvalget for Landdistrikter og Øer fulgt processen undervejs og deltaget i flere møder med ministre for at hjælpe sagen godt på vej. Fra 1. juli, hvor loven træder i kraft, kan man så endelig gå i gang og jeg glæder mig til at følge udviklingen i Grindsted bymidte” udtaler Anni Matthiesen, folketingsmedlem for Venstre.

 

Forsøgsordningen løber frem til 31. december 2029.