Månedens bog i Juni 2024 på Billund Bibliotekerne

Månedens Bog, Billund B ibliotekerne

Månedens bog i Juni 2024 på Billund Bibliotekerne – udvalgt af bibliotekarerne

 

 

Bibliotekerne i MAGION i Grindsted og i Sdr. Omme : ”Hver gang du trækker vejret, indånder du støvet fra vores knogler” af Ditte Holm Bro.

I denne gribende roman følger vi to kvinder, Valborg og Johanne, i 1950erne. Valborg lever fattigt og er træt og slidt, og i et anfald af desperation forærer hun sin etårige søn til den rige, barnløse Johanne. Syv år senere mødes de to kvinder igen og deres historier flettes nu sammen. Romanen er en rammende beskrivelse af, hvordan det var at være kvinde i Danmark i 1950erne og i særdeleshed i Vestjylland. Deres tanker og følelser bliver forment formidlet ud til læseren gennem alle deres huslige pligter.
Ditte Holm Bro har tidligere udgivet romanen Fladland, og hun har udgivet noveller og digte. Fælles for hende værker er det poetiske sprog og fokus på pige- og kvindeliv.

PR-Foto

 

Bibliotekerne i Billund og Vorbasse : ”Skriften i vandet” af John Ajvide Lindqvist

Denne måned har en krimi fundet plads som den udvalgte til månedens bog.
Til en fin middag på i den svenske skærgård blandt nogen af verdens rigeste mennesker dukker to maskerede mænd pludselig op og begynder at skyde løs med maskingeværer. Den eneste overlevende er Astrid, datter af forretningsmanden Olof Helander. Astrid er flygtet ned i det kolde vand, da blodbadet begynder. Hun bliver fundet afkølet og chokeret af krimiforfatteren Julia Malmros og dennes unge elsker, den mystiske hacker, Kim Ribbing. De to sætter sig nu for at opklare, hvad der ligger bag den voldsomme forbrydelse.
Skriften i vandet er første bog i serien Blodstormen, hvor vi følger makkerparret Malmros og Ribbing.
John Ajvide Lindqvist er en svensk forfatter, og han er mest kendt for at skrive romaner i horrorgenren. ”Skriften i vandet” hans første bud på en krimi. Og det må siges at være en ganske vellykket krimidebut.

Skriften i Vandet – PR-Foto