Erik har solgt Vinbech’s Pejse til Egtved Smedje

Erik har solgt Vinbechs PejseErik Vinbech - Foto: René Lind Gammelmark

Erik har solgt Vinbech’s Pejse til Egtved Smedje pr. 1. juni 2024.

 

Erik Vinbech bliver 60 år og har igennem et par år gået og tænkt på at sælge virksomheden og få mere fritid.

Erik er uddannet lastbilmekaniker  – han kom i lære som 16-årig og var udlært som 19-årig – i 1984. Efter læretiden kom han ind til militæret i Vordingborg, hvor han var 9 måneder.

Efter tiden militærtiden kom han tilbage til Volvo i Grindsted hvor han var 3-4 år inden han i 1989 blev ansat som mekaniker på Falck’s centralværksted i Grindsted. Erik var ansat hos Falck i 12 år, hvor han var mekaniker, brandmand og holdleder.

I 1997 startede Erik firma i fritiden, Vinbech’s Pejse.3 år senere lukkede Falck Centralværkstedet i Grindsted. Inden da havde Erik i et par år gået og tænkt på at han egentlig gerne ville passe pejsefirmaet på fuldtid, hvilket blev en realitet i år 2000. Jeg havde verdens bedste job hos Falck forklarer Erik Vinbech. Kolleger, arbejdet, alt det hele – det var en stor familie – jeg elskede at være der.

 

Byggede butik og lager på Thorsvej 101

Erik byggede selv butik og lager på Thorsvej 101, og det var her han drev virksomheden Vinbech’s Pejse. I 2019 lukkede Erik Vinbech udstillingen for at få mere tid. Erik arbejdede dengang alt for meget, de korteste dage var på omkring 11 timer. Det blev for meget, og ved at lukke butikken kunne han hellige sig montering og salg via www.vinbech.dk.   De store butikslokaler på godt 350 kvadratmeter lejede han ud. Bedemand Heick og Larsen flyttede i første omgang ind i den ende af bygningen der vender ind mod Grindsted, men senere flyttede de ned i den ende der vender mod Løvlund. Den anden halvdel af butikslokalerne er lejet ud til Scanregn, der blandt andet har udstilling og værksted der.

Erik ejer bygningen og beholder den selvom han har solgt Vinbech’s Pejse til Egtved Smedje.  Det er også stadig Erik der fungerer som vicevært for sine lejere og ham der sørger for at holde pille fyret fyldt op, så lejerne har varme på.

Erik har solgt Vinbechs Pejse

Erik Vinbech – Foto: René Lind Gammelmark

Egtved Smedje

Erik har solgt til Egtved Smedje. Eriks tidligere montør Rune som var ansat i 10 år har de seneste 5 år arbejdet hos Egtved Smedje.  Vi har tidligere haft samarbejde med Egtved Smedje, så vi har gennem de seneste 15 år kendt hinanden.  Rune ved alt om brændeovne, og derfor er det helt perfekt, at sælge til dem. På den måde ved jeg, at mine kunder vil blive passet rigtig godt.

Egtved Smedje har købt kundekartotek, telefonnummer, hjemmeside adresse, mailadresse og facebookside – og vil sørge for, at alle Eriks tidligere kunder fortsat kan få kvalificeret hjælp.

Egtved Smedjes hjemmeside finder du her

 

Skal bygge hus

Da Eriks svigerfar døde og da hans svigermor er på plejehjem, valgte Erik og hans hustru Alice, at købe deres hus på Abildvej. Huset var ikke optimal at renovere, så det er væltet med jorden. Jeg skal derfor i gang med at bygge et nyt hus på 134 kvadratmeter til Alice og mig selv forklarer Erik Vinbech. Jeg får selvfølgelig hjælp til det, for der er jo en del ting man ikke selv må lave pga. lovgivning og autorisationer fortæller Erik Vinbech.

Jeg kommer ikke til at kede mig, men får mere tid til mine fritidsinteresser der blandt andet er Cykling i Grindsted Cykel Motion, hvor jeg cykler tirsdag, torsdag og søndag.  Alice og jeg har også fået børnebørn, vi har 3. som vi jo også gerne vil se.  Clara på 6 måneder, Emil på 1,5 år og Viola på 3 år. Erik og Alice har 2 børn, en dreng og en pige.

Alice glæder sig til at få mere tid sammen med Erik, nu hvor han har solgt virksomheden. Vi skal nok også nyde vores sommerhus i Blåvand lidt mere, nu hvor der ikke er nogle faste arbejdstider.

 

Erik har solgt Vinbechs Pejse

Erik Vinbech – Foto: René Lind Gammelmark