PLAY-elever arrangerer velgørenhedskamp med GGIF-ligaspillere

Simon Fiedler Hævdholm og Nicolai Schønning Svarre fra Efterskolen PLAY. - Foto: Marianne Thorø

Af Marianne Thorø

Der går et par måneder endnu, inden de ny oprykkede herrer fra GGIF skal i aktion i Herreligaen, men kampformen skal lige pudses af engang i mellem.

Og det er en gruppe elever på håndboldlinjen på Efterskolen PLAY i Grindsted klar til at lade ske, når der tirsdag den 18. juni kl. 17.30 arrangeres showkamp i Lynghallen til fordel for headspace.

– Det bliver de unge mod de gamle på ligaholdet, der mødes og vi er glade for at GGIFs ligahold har taget imod udfordringen, siger Simon Fiedler Hævdholm og Nicolai Schønning Svarre fra Efterskolen PLAY, der sammen med de øvrige fra håndboldlinjen arrangerer kampen som det afsluttende Playful Learning-projekt på deres efterskoleår.

Her har de valgt at stable en velgørenhedsmatch på benene, og umiddelbart havde drengene på håndboldlinjen tanken om, at det var Red Barnet, der skulle nyde godt af billetindtægten fra showkampen, men pigerne i gruppen ville det anderledes. For først på efterskoleåret var PLAY-eleverne med til March mod Ensomheds fællesspisning i Vestermarkskirken, og her lærte de headspace Billund at kende.

– Så virkede det oplagt at støtte noget lokalt, og noget som vi unge også kan relatere til, giver mening, når nu målgruppen for headspace er os unge, siger Nicolai Schønning Svarre.

– Og så går vi jo også lige forbi headspace-kontoret, når vi skal hjem på weekend og tager bussen fra rutebilstationen, smiler Simon Fiedler Hævdholm.

 

At de unge har tænkt på headspace vækker glæde i den lokale afdeling af rådgivningstjenesten:

– Jamen, det går jo lige i hjertet at der er gode unge mennesker omkring os, der ser at de har et ansvar for den generation som de selv er en del af og byder ind med en indsats, der sikrer  en organisation som eksempelvis min, nogle midler der gør at de kan  skabe en mental trivsel blandt de unge mennesker – altså deres egen generation, siger Martin Skov Jakobsen fra headspace Billund.

Så hvor mange penge kan der så komme i kassen? Tja, PLAY-eleverne håber på rigtig mange publikummer i Lynghallen tirsdag den 18. juni, hvor man egentlig selv bestemmer billetprisen:

– Der er en vejledende billetpris på 30 kroner, men vi håber da at man betaler lidt mere for billetten. For jo mere man giver, jo mere kommer der i kassen til headspace, siger Nicolai Schønning Svarre fra Efterskolen PLAY.

 

Og hver en krone kan bruges:

– Det her tilfører os jo nogle midler, så vi kan satse endnu mere på vores gruppearbejde. For hos headspace Billund tror vi på, at dét at kunne tilgå stærke sociale fællesskaber er en essentiel del af dét at kunne trives mentalt. At man har et netværk og har en fornemmelse af, at man ikke står alene, men kan være, og er, en del af noget større, siger Martin Skov Jakobsen.

Billetter til showkampen bestilles på haandboldlinjen2324@efterskolenplay.dk og der betales – og doneres – via mobilepaybox 7347KF