Kai’s Corner: Interview med Charles Rauff del 8 af 8


Kai’s Corner genudsender Kai Bayers interview med Charles Rauff der arbejdede på Grindstedværket.  

Genudsendelsen sker i anledning af Grindstedværket den 5. maj fejrede 100 års jubilæum

Kai Bayer interviewede Charles Rauff den 9. marts 1989 til Lokalradio Grindsted.

 

Var Christian Lundsgaard sådan en opfindertype, der gik og nørklede for sig selv, eller hvordan foregik de ting, han fandt ud af?

Se det er det ikke nemt for mig at udtale mig om. For han gik oppe i æ laboratorium i den anden ende af æ hovedbygning, og det var der han gik og eksperimenteret med de forskellige ting. Så var der jo forskellige gange, hvor professor Baggesgaard var herovre også, og så kunne de to gå æ hele nat og eksperimentere. Engang da havde noget de skulle have prøvet af, og så blev vi sat til og grave et hul, som vi skulle dække af med nogen pandepladder, eller hvad de nu hed. Så blev der sat noget apparatur derned, og så kunne vi bare gå hjem, og da havde vi så arbejdet over en timme eller to. Da vi så kom om morgenen næste dag  så var det hele blæst væk.

Da han så kom op ad æ formiddag, så sagde vi til ham, at det da vist var gået ravgalt, men han sagde nej, det gik ligesom det skulle..(Charles griner). Det var jo fordi han bare skulle se, hvordan det kunne gå. Og vi spurgte ikke ind til, hvad han lavet og de forskellige kemiske navne dem kendte vi jo alligevel it. Det var først lidt senere æ kom lidt ind i kemi, men det var it det helt store.

 

Der kom vel efterhånden flere produktioner ind, og vel også flere ansatte?

Jow, men det æ holt mæ til, det var nikotinsyre, det  var det æ arbejdet med hele peroden, nikotinsyre, nikordemin og nikotinamid og dengang det holdt op, da var der også en anden der holdt op, og det var Charles.  Da var der it mere brug for mig og det var i … 1977. Så æ var der oppe i 46 år.

Så det var vel også godt nok at tage en tørn på 46 år!