Borgmesteren kommer og tager første spadestik til Vorbasse Varmeværk
Stephanie Storbank tager det første spadestik til det nye varmeværk i Vorbasse torsdag den 22. august.
Det er startskuddet på flere års forberedelse, som skal sikre byen grøn fjernvarme i fremtiden.
Den røde løber er klar til at blive rullet ud. Flaget er klar til at blive hejst. Og boblerne står klar til at blive hældt op i glassene. Alt hvad der hører sig til et første spadestik, er sikret til, når borgmester, Stephanie Storbank, kommer for at tage det første spadestik til Vorbasse Varmeværk den 22. august på byggegrunden i Vorbasse for inviterede gæster.
“Vi glæder os rigtig meget til at markere spadestikket i Vorbasse. Det er jo et projekt, som har været flere år undervejs, og som har stor opbakning i byen. Fra GEVs side er vi spændte og glæder os til at kunne levere mindst 95% fossilfri fjernvarme til Vorbasse by i slutningen af 2025. Derfor skal sådan en dag hér også markeres, da det er en helt særlig dag. Og vi er glade for at Stephanie Storbank vil komme og tage det første spadestik med vores formand Jørgen Kristensen”, fortæller direktør, René Heiselberg Gier i en pressemeddelelse.
Varmepumpe står for 95% af fjernvarmen
Vorbasse Varmeværk skal levere fjernvarme til cirka 350 ejendomme i Vorbasse. I 2022 foretog GEV en interessetilkendegivelse for fjernvarme blandt byens borgere, og her tilkendegav cirka 82% interesse for at få fjernvarme indlagt i deres ejendom. Det er et flot tal. Lige nu er byens borgere i gang med den endelige tilmelding, inden entreprenører kommer forbi og lægger fjernvarme på deres vej.
Det nye Vorbasse Varmeværk får en stor varmepumpe installeret, som dækker mindst 95% af varmeforbruget på årsbasis. I spidsbelastningsperioder vil det være en gaskedel, der sikrer, at alle huse får dækket deres varmebehov. Der bliver også opført en akkumuleringstank på 2023 m3, så varmepumpen kan producere varme når elprisen er lav, og så vidt det er muligt, slukkes når elprisen er høj.
Den lokale forankring er vigtig
“Vi forventer, at værket er klar til at levere fjernvarme til de første andelshavere fra november 2025. For at sådan et projekt, som dette her kan lykkes, er vi naturligvis afhængige af, at Vorbasse bakker op om projektet. Men vi er også klar over, at det er en stor beslutning, som medfører udgifter for den enkelte. Netop derfor håber vi, at alle, der sidder med spørgsmål, rækker ud til GEV, så vi kan afhjælpe de spørgsmål, den enkelte må sidde med. Vi prioriterer at have en tæt relation med vores andelshavere, så vi kan bevare vores lokale forankring og trygheden for de nye fjernvarmemodtagere i Vorbasse”, udtaler René Heiselberg Gier.
Gravearbejdet i Vorbasse er begyndt, hvor ledningsnettet er ved at blive etableret i byen. Samtidigt er der ved at blive anlagt vejnet på byggegrunden, hvor varmeværket skal ligge.
Samme pris for alle andelshavere
GEV er blandt landets billigste fjernvarmeselskaber. I den seneste opgørelse fra Forsyningstilsynet er GEV således blandt de 15 billigste af de knap 400 fjernvarmeselskaber, der optræder på listen.
Samtidigt med den gode pris har vi kunnet producere tæt på 90% af fjernvarmen ved fossilfri energi.
Første spadestik afholdes torsdag den 22. august på Østergade 71, 6623 Vorbasse, og arrangementet er for inviterede gæster.
Fakta:
•Det nye Vorbasse Varmeværk får en stor varmepumpe installeret, som kan dække cirka 95% af varmeforbruget i byen. I spidsbelastningsperioder vil det være en gaskedel, der sikrer at alle huse får dækket deres varmebehov.
• Der bliver opført en akkumuleringstank på 2023m3, så varmepumpen kan køre i de timer, hvor elprisen er lavest.
• Byggeriet af varmeværket kan følges på gev.dk/