Samarbejde om smagen af historie den 4. maj
Rikke Olafson fra Mark Museet og Elna Sørensen fra museets støtteforening Karensmindes Venner vil give museumsgæsterne en historisk oplevelse gennem smagsløgene
Derfor serverer de mad fra besættelsestiden den 4. maj kl. 12.00-14.30 i Laden på Museumsgården Karensminde. Arrangementet er en særlig markering af 80-året for befrielsen, og vil derfor være en festlig begivenhed med fællesspisning, teater og fortællinger.
Menuen vil bestå af kanin i det grønne, rabarberbudding efterfulgt af kaffe og krigsmakroner. Under spisningen vil der blive underholdning ved Grindsted Amatørscene, som med humor og indlevelse gør oplevelsen spillevende. Man kan være så heldig at høre fortællinger fra Marinus Kjeldsen. Marinus var dreng under besættelsen og kan fortælle en ganske enestående førstehåndsberetning.
Rikke Olafson fortæller:
”Meningen med dette arrangement er at give gæsterne mulighed for at opleve historiefortælling gennem flere sanser. Smag og duft er jo en kæmpe katalysator for hukommelse, og jeg tror, at et måltid mad som dette, kan vække minder – hvis ikke man har levet under krigen, så måske minder om familie og venner, som levede under krigen. Med hjælp fra skuespillerne fra GAS vil vi tage gæsterne med helt ind i midten af den tidslomme, som altid er her på Karensminde.”
Billet til arrangementet kan købes online via museets hjemmeside: https://markmuseum.dk/smag-p%C3%A5-bes%C3%A6ttelsen. Pris: 250kr pr person (inkl. entré til museet). Der er et begrænset antal billetter, så man opfordres til at sikre sig en billet hurtigst muligt. Billetsalg lukker, når billetterne er solgt forklarer Bettina Varisbøl fra museet i en pressemeddelelse.