Billund Varmeværk inviterer til et kig i krystalkuglen

Foto: René Lind Gammelmark

Udviklingen i Billund har medvind på cykelstien, og det stiller Billund Varmeværk over for nye planer og investeringer. Til generalforsamlingen den 7. november inviterer værket til et dybt kig i krystalkuglen – og traditionen tro: Aftensmad.

Fjernvarmen har fået et luksusproblem
Tidligere i år har Billund Varmeværk arbejdet intenst på en masterplan, der skal sikre varmeforsyningen i byen i de kommende år. Planen lå klar i september. Men allerede i oktober blev den overhalet af et nyt stort projekt i byen – en forlystelsespark og et hotel med over 900 værelser.

– Det illustrerer meget godt, hvordan det er at planlægge i en by, der har fuld fart på, siger værkets direktør Nikolai Friis Løvbjerg. Og det er ikke en klage, tværtimod.

– Billund er en by i rivende udvikling. Jeg ved godt, det giver meget gravearbejde i byen, men samtidig er det den udvikling, Billund lever af. Og set fra fjernvarmens side giver det os nogle helt unikke muligheder, som i sidste ende kommer alle forbrugere til gode, understreger han.

Men hvilke muligheder? Og hvad betyder udviklingen konkret for fjernvarmens fremtid? De spørgsmål står øverst på dagsordenen, når Billund Varmeværk inviterer sine forbrugere til informationsmøde og generalforsamling onsdag den 7. november på Hotel Refborg.

Sikkerhed for en god og billig varmeforsyning
Allerede før de nye planer blev kendt, havde Billund Varmeværk flere store investeringer på tegnebrættet. Det voksende varmebehov kaldte på flere varmekilder, og der var flaskehalse i ledningsnettet, som krævede nye, større varmerør.

– Nu har vi igen en ny virkelighed, og den vil vi gerne invitere vores forbrugere til at kigge ind i sammen med os, fortæller Nikolai Friis Løvbjerg.

Ifølge direktøren har Billund Varmeværk det privilegie, at byens store varmeforbrugere har valgt at gå med i den fælles varmeforsyning. Det giver værket mulighed for at udvide produktionen med flere varmekilder. En spredning, der både giver en større forsyningssikkerhed og større sikkerhed for at fastholde en lav varmepris fremover.

– Det er store og afgørende beslutninger, vi har på bordet nu. Og det er vigtigt for os, at vores forbrugere kender baggrunden for dem. Derfor er vi oprigtigt spændte på at fremlægge de nye tanker på informationsmødet.

Forbrugerne kan hjælpe – også sig selv
Motivationstariffen er andet punkt på informationsmødets dagsorden, og det er der flere grunde til.

– Motivationstariffen er nu blevet hverdag, og den belønner nu mange af vores forbrugere med et lille fradrag i deres varmepris. Men som helhed er vi ikke i mål endnu. Mange sender stadig for varmt vand retur til os, og det vil vi gerne hjælpe dem med at gøre noget ved, lyder direktørens tilbud.

Forklaringen er, at en god afkøling giver ikke blot forbrugerne en lavere varmepris. Den hjælper også Billund Varmeværk med at udnytte fjernvarmeproduktionen og ledningsnettet bedre. Og det er vel at mærke uden store investeringer og uden gravearbejde, pointerer direktøren i en pressemeddelelse.

Billund Varmeværk holder informationsmøde på Hotel Refborg onsdag den 7. november kl. 17.30 med efterfølgende spisning og generalforsamling. Tilmelding sker direkte til værket på telefon 7533 1289 eller på mail bv@billund-varme.dk.