Hejnsvig Traktortræk har udvidet programmet i år på trods af afslag om støtte fra arrangementspuljen

Foto: René Lind Gammelmark

Opdateret den 22. august 2033 kl. 21.25

Hejnsvig Traktortræk der løber af stablen den 15. og 16. september 2023 har udvidet årets program i forhold til det i 2022.

 

Donation til Nyt fælles samlingspunkt i Hejnsvig

Efter Hejnsvig Traktortræk havde gennemført deres første arrangement, blev alle pengene på kontoen, 129.000,- kr. overført til Nyt fælles samlingspunkt i Hejnsvig. Nyt fælles samlingspunkt i Hejnsvig er oprettet for at man i forbindelse med skolebyggeriet også kan lave et ny fælles socialt samlingpunkt for alle foreninger i Hejnsvig.

Imidlertid besluttede kommunalbestyrelsen i Billund Kommune  i august 2022 sig for at udsætte byggeriet af det nye Hejnsvig Skole i et år, da priserne på byggematerialer var steget voldsomt og økonomien var stram.

Derfor besluttede bestyrelsen for Hejnsvig Traktortræk sig for at overskuddet fra arrangementet i 2022 ikke skulle doneres til Nyt fælles samlingspunkt men derimod skulle gemmes så der var penge på kontoen til 2023 arrangementet.

 

Hvorfor søgte man midler fra arrangementspuljen

Bestyrelsen for Hejnsvig Traktortræk blev af et lokal kommunalbestyrelsesmedlem opfordret til at søge midler fra arrangementspuljen til et eventuelt underskud. 

Puljen blev søgt, for at man i tilfælde af dårligt vejr kunne få betalt noget af underskuddet…. Men også kun til det formål.  Man kunne ikke kun søge om underskudsdækning, så bestyrelsen fik at vide at man samtidig skulle søge tilskud til andet, hvorfor man også søgte til toiletvogne og telt.

Ingen af bestyrelsesmedlemmerne havde erfaring på det område og fulgte derfor bare opfordringen.

 

Du kan se programmet i bunden af artiklen

 

Herunder kan du læse referatet fra mødet i Teknik-, Plan- og Kulturudvalget

Ansøgning fra Hejnsvig Traktortræk:

Der afholdes traktortræk den 15. og 16. september 2023. Arrangementet gentages og gøre større end de sidste to år.

Det er et samlingspunkt, der glæder både børn, unge og ældre – det giver et godt sammenhold i vores lokalsamfund i byen. Der vil være en konkurrence om den flotteste lastbil samt præmie til 1. 2. 3. plads

Traktortræk efter LU vægtklasse fra 0-14 samt specialbyggede. Desuden er der shows, fællesspisning, livemusik og mange andre aktiviteter hen over begge dage.

Forvaltningens vurdering:

Ansøgningen vedrører et tilbagevendende arrangement, som allerede har stor succes. I vedlagte budget forventes der et forholdsvist stort overskud til arrangementet, også uden Arrangementspuljens støtte.

Foreningen oplyser, at de ønsker at donere overskydende midler til den nye skole i Hejnsvig. Jævnfør arrangementspuljens kriterier, gives der ikke underskudsgaranti eller ydes tilskud til arrangementer, som har til formål at samle penge ind. Desuden er tilskudsstørrelsen i en størrelsesorden, som er langt større, end hvad der normalt gives til inden for puljen. Forvaltningens anbefaler, at der gives et afslag.

Økonomi

Foreningen søger et tilskud på 187.456 kr. og en underskudsgaranti på 187.456. Tilskuddet skal ifølge budgettet dække udgifter til teltleje, toiletleje og hegnleje. Skulle arrangementet give overskud, ønsker foreningen at donere pengene til den nye skole i Hejnsvig.