Billund Lufthavn er igen nomineret til at blive verdensmestre

verdensmestreFoto: Billund Lufthavn/Kenneth Stjernegaard

På fredag drager Billund Lufthavn til verdens største ruteudviklingskonference, hvor de måske igen skal løfte statuetterne for verdens bedste lufthavn til ruteudvikling og markedsføring. I onsdags modtag Jan Hessellund, adm. direktør Billund Lufthavn, også ’Luftfartsprisen’ til Danish Travel Awards

I 2019 vandt Billund Lufthavn titlen som den bedste lufthavn i verden til ruteudvikling og markedsføring i kategorien ’Op til fire millioner passagerer’ til verdensstørste ruteudviklingskonference. På fredag drager Jan Hessellund og Jesper Klausholm, direktør for ruteudvikling, marketing og kommunikation, af sted mod Istanbul, hvor årets ’Routes World’ afholdes.

Konferencen handler om ruteudvikling, hvor lufthavne bl.a. skal præsentere diverse passageranalyser og markedsopdateringer til flyselskaberne. Konferencen afsluttes mandag, den 16. oktober, med et award show, hvor Billund Lufthavn igen er nomineret. I Europa har Billund Lufthavn vundet titlen for Billund Lufthavns egen kategori, ’Under fire millioner passagerer’, men de har også titlen blandt alle lufthavne i Europa – uagtet størrelse og passagertal:

– Det er en kæmpe anerkendelse af flyselskaberne, at de stemmer på os som den bedste lufthavn i både Europa og i verden. Nu må vi se, om vi kan vinde den igen i år. Vi havde et forrygende sidste år, og et endnu bedre er på vej, så vi afventer i spænding, siger Jan Hessellund og fortsætter:

– Men vigtigst af alt er, at vi har fået en lang række spændende møder i kalenderen de her dage med flyselskaber, der har øjnene åbne for Billund Lufthavn og det stærke marked, som vi ligger lige i smørhullet af. Der er antydning fra flere, at der er endnu flere spændende ruter på vej til Billund.

 

Kufferten til Routes er pakket med titler

Når Jan Hessellund og Jesper Klausholm drager mod Istanbul, er kufferten pakket med titler og selvtillid. I onsdags, den 4. oktober, fik Jan Hessellund overrakt ’Luftfartsprisen’ til award showet, Danish Travel Awards arrangeret af luftfartsmediet, Check-in.dk.

I motivationen for prisen blev, der bl.a. fremhævet, at under Jan Hessellunds ledelse har Billund Lufthavn udviklet sig til at kunne stå på tre stærke ben henholdsvis passagerer, fragt og fremover også ejendomsudvikling. Men han har også fået Billund Lufthavn igennem sundhedskrisen med fuld genopretning i 2022 og ser med stor sandsynlighed ind i et nyt, historisk rekordår i 2023.

– Anerkendelsen af, at vi gør vores arbejde godt, kan jeg og vi da i det hele taget som lufthavn kun være stolte af. Vi løfter i flok, og vi har ikke i sinde at lette foden fra speederen. Billund Lufthavn er i konstant udvikling, og det er til gavn for hele Danmark, men i særdeleshed for erhvervslivet og turismeindustrien i Vestdanmark, afslutter Jan Hessellund.

 

Faktaboks: Kategorier til Routes Award

Til ruteudviklingskonferencen er der fire kategorier for bedste ruteudviklings- og marketingteam:

  • Under 5 millioner passagerer (kategorien er efter sidste år hævet fra 4-5 millioner passagerer)
  • Mellem 5-20 millioner passagerer
  • Over 20 millioner passagerer
  • Og kategorien af lufthavnene på tværs

Billund Lufthavn har nu tre statuetter i kategorien under 4 millioner passagerer i Europa, en på tværs af alle lufthavne uagtet størrelse og passagertal i Europa, og én i lufthavnens egen kategori for hele verden. Mandag aften den 16. oktober er afholdes Routes Award, og her kan Billund Lufthavn potentielt hente den sjette statuette.

 

Faktaboks: Hvem er Billund Lufthavn nomineret med i kategorien ’Under 5 millioner passagerer’?

Billund Airport
GMR Goa International Airport
Newcastle International Airport
Salzburg Airport
Tulsa International Airport

 

Faktaboks: Hvem sidder i dommerkomitéen for ’Luftfartsprisen’

Dommerkomitéen, der finder vinderen af ’Luftfartsprisen’ er DI Transport/Brancheforeningen Dansk Luftfart, Dansk Erhverv, Erhvervsflyvningens Sammenslutning, BARID (Board of Airlines Representatives in Denmark) og Check-in.dk