Cykelstien mellem Filskov og Sdr.Omme blev indviet med maner

Foto: René Lind Gammelmark

Torsdag eftermiddag kl. 15.30 blev Cykelstien mellem Filskov og Sdr.Omme indviet.

Det skete da formanden for Teknik-, Plan- og Kulturudvalget i Billund Kommune, Simon Nicolajsen Jørgensen klippede den røde snor på Cykelstien lige udenfor bygrænsen på Vejlevej i Sdr.Omme

 

Simon bød i sin tale velkommen til indvielsen af cykelstien, der nu går hele vejen til Filskov. 

Den cykelsti vi i dag indvier er egentlig færdiggørelsen af den cykelsti, som vi tilbage i 2021 begyndte at bygge. Dengang etablerede Billund Kommune de første 3,4 km af en dobbeltrettet cykelsti langs Omme Landevej til Filskov.

Men siden har vi manglet de sidste 4 km cykelsti fra Sdr.Omme til Simmelvej, hvor cyklisterne indtil i dag enten har måttet køre på trampestien eller på dele asfaltvejen med biler og lastbiler der kommer kørende med 80 km/t.

I Billund Kommune’s kommunalbestyrelse har cykelstier en høj prioritet. Derfor har vi også frem til 2026 afsat en årlig pulje på lige over 8 millioner kroner hvert år til at etablere endnu flere cykelstier udtaler Simon Nicolajsen Jørgensen.  

Målet er, at Billund Kommune på lang sigt forbinder alle kommunens byer med stier for de bløde trafikanter. Det giver mange fordele:

– Det er godt for miljøet når man tager cyklen i stedet for bilen
– Det fremmer de gode motionsvaner og giver mulighed for oplevelser i naturen
– Cykelstier er en tryg måde, for både børn og forældre at komme rundt på

Derfor havde Simon Nicolajsen Jørgensen glædet sig meget til torsdag eftermiddag. Jeg taler vist på vegne af alle, når jeg siger at denne cykelsti har været længe ventet. Og vi har også måtte vente lidt længere end den oprindelige tidsplan, for arbejdet har været udfordret af vejret, men der ud over også af blød bund og højtstående grundvand.

Simon Nicolajsen Jørgensen takkede også i talen Lokalrådet, som har været særdeles hjælpsom i forbindelse med indvielses arrangementet, og blandt andet sørget for at der var cyklister i alle aldre til at indvie cykelstien. Han fortalte at han værdsætter samarbejdet med de stærke byer og lokalsamfund i kommunen. Det her er et godt eksempel på, at lokalrådene virkelig kan få tingene til at ske.

Blandt de omkring 100 fremmødte var der dagplejemødre med børn i ladcykler, samt lokale borgere der enten var kommet på cykel eller i bil for at deltage i indvielsen. Der var flere kommunalbestyrelsesmedlemmer der lige som borgmester Stephanie Storbank deltog ved indvielsen.

Efter Simon Nicolajsen Jørgensens tale klippede han snoren, og cyklisterne indviede cykelstien sammen med barnevogne og gående. Herefter var der pølsevognen klar på den anden side vejen, og her var der også god afsætning.

Klik på de mange billeder fra åbningen i galleriet under videoen for at se dem i stor størrelse