Et stærkt samarbejde mellem Danforel og Billund Kommune om medarbejderopkvalificering

et stærkt samarbejde mellem DanforelI samarbejde med virksomhedsservice fra Billund Kommune gør Danforel brug af de muligheder, der er tilpasset opkvalificering af deres medarbejdere. I første omgang får medarbejderne tilbudt danskundervisning. Foto: Billund Kommune

Gennem et nyt samarbejde styrker Danforel og Billund Kommune medarbejdernes faglige kompetencer gennem et målrettet opkvalificeringsforløb.

 

Danforel ønsker et kompetenceløft inden for dansk, digitalisering, procesoptimering, kvalitet og produktivitetsfremme af deres timelønnede.

I samarbejde med virksomhedsservice fra Billund Kommune gør virksomheden derfor brug af de muligheder, der er for økonomisk dækning af udgifterne og tilpasset opkvalificering af deres medarbejdere. I første omgang får medarbejderne tilbudt danskundervisning.

Undervisningen foregår i arbejdstiden i Danforels egne lokaler, hvor de samtidig med opkvalificeringen af medarbejderne udnytter tiden i deres lavsæsonperiode i produktionen.

“Initiativet sigter på at fastholde dygtige medarbejdere og øge fokus på kompetenceudvikling i perioder, hvor vi har en mindre nedgang i produktionen. Målgruppen for opkvalificeringen vil først og fremmest fokusere på at løfte vores medarbejderes danskfærdigheder, da der herefter vil være større mulighed for videreuddannelse til nøglemedarbejdere, der skal være med til at sikre kvalitet og den gode kundeoplevelse. Desuden ønsker vi på sigt at tilbyde nogle af vores ufaglærte medarbejdere muligheden for at uddanne sig som industritekniker eller industrioperatør,” siger Steffen Nielsen, CEO hos Danforel.

Samarbejdet med Danforel er i tråd med Billund Kommunes strategi om at styrke de lokale virksomheder og understøtte en kvalificeret arbejdsstyrke, som i sidste ende reducerer risikoen for ledighed og øger mulighederne for en bæredygtig vækst i kommunen.

“Partnerskabet er et skridt i den rigtige retning mod at styrke ikke kun medarbejdernes færdigheder, men også deres karrieremuligheder. Det er et tydeligt eksempel på Billund Kommunes interesse i at støtte en bredere kompetenceudvikling hos vores lokale virksomheder og dermed også en kvalificeret arbejdsstyrke med mindre risiko for ledighed,” udtaler Robert Terkelsen, formand for Unge-, Uddannelses- og beskæftigelsesudvalget i Billund Kommune.

Virksomhedsservice hos Jobcenter Billund kan kontaktes, hvis du og din virksomhed er interesseret i at høre mere om jeres eventuelle muligheder for hjælp til at rekruttere, opkvalificere og fastholde medarbejdere gennem en række indsatser og ordninger.

Virksomhedsservice kan kontaktes på virksomhedsservice@billund.dk eller telefon 79727800.

 

En opkvalificering kan bl.a. hjælpe nuværende medarbejdere med at tilpasse sig til nye teknologier eller skiftende jobmarkeder og kan samtidig føre til øget produktivitet og fastholdelse af medarbejderne. Du kan læse meget mere om de forskellige ordninger til virksomheder på www.star.dk