Idræt om dagen har modtaget en fornem donation

Foto: René Lind Gammelmark

Idræt om dagen har modtaget en fornem donation fra Inger og K.G. Hansens Fond.

Idræt om dagen, der holder til i Lynghallen i Grindsted hver fredag formiddag – har ønsket at skifte nogle ældre og slidte sangbøger ud. Valget er faldet på den nyeste udgave af Højskolesangbogen.

Med en fornem donation på 23.000 kr. fra Inger og K. G. Hansens Fond og et rigtigt godt tilbud fra Bog & Idé i Grindsted er det lykkes at købe 80 stk. Højskolesangbøger og 2 melodibøger til de 2 pianister.

 

En aktivitet fortinsvis for pensioniester

Idræt om dagen, en afdeling under Grindsted Familie og Firma Idræt – er fortrinsvis for pensionister – de fleste medlemmer er mellem 65 og 90 år.

Sangbøgerne benytter de til motionsfredagene i Lynghallen, hvor der er følgende program:

Kl. 09.00 – 09.50: Kaffe og 1 rundstykke – afbrudt af et par ”syngepauser”, hvor 2 af egnens bedste pianister: Tidl. Skoleinspektør Aksel Fredensborg og tidl. Musikskoleleder og korleder Stig Møller skiftes til at komme og akkompagnere dem på klaver. De synger for og ind i mellem lærer de deltagerne nye sange – ligesom de af og til fortæller om sangene.

Kl. 10.00 – 10.30: Gymnastik under ledelse af Gunvor Jepsen. Det er et fantastisk syn, at se alle disse ældre gymnaster (hvoraf ca. halvdelen er mænd) være meget aktive til noget frisk musik. Konceptet er, at deltagerne laver de øvelser, de kan – hvis der er en deltager med en dårlig arm, ben eller ryg – laver deltageren det af øvelsen, hun/han kan være med til.

Kl. 10.30 – 11.45: Forskellige aktiviteter: f. eks. Badminton, bob, bordtennis, bowl på tæppe, soft-tennis, kurling på tæppe, forskellige maskiner i motionsrummet og brug af massagestol.

Stig Møller – Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Lav medlemskontingent

Da medlemmerne fortrinsvis er pensionister er deltagerbetalingen så lav som overhovedet muligt således, at flest muligt kan få muligheden for at få rørt munden og hele kroppen:

Årligt kontingent = 150,00 kr. pr. medlem – kaffe og 1 rundstykke + aktivitet 35,00 kr. pr. gang – idet der kun betales de gange, hvor medlemmet deltager.

Sæsonen går fra start september til slut april.

Alle frivillige hjælpere, bestyrelsen og pianister – arbejder selvfølgelig uden vederlag skriver Idræt om dagen i en pressemeddelelse.